• Вт 19.03.2024
  • Харьков  +5°С
  • USD 38.97
  • EUR 42.45

Всесвітній день дарування книг: гарна традиція зі щирими почуттями

Всесвітній день дарування книг: гарна традиція зі щирими почуттями

14 лютого – Міжнародний день книгодарування, що активно відзначається у всьому світі з 2012 року. Офіційно цей день можна назвати Днем закоханих у книжки.

Зимова пора найбагатша на свята. Незабаром, на вас чекає чудове свято — одне з найкращих, яке придумало людство. Я маю на увазі Всесвітній День Дарування Книг, а не  День святого Валентина. 14 лютого –  Міжнародний день книгодарування, що активно відзначається у всьому світі з 2012 року. Офіційно цей день можна назвати Днем закоханих у книжки. Історія свята розпочалася з маленької традиції в родині американського книжкового блогера Еммі Бродмур, де на День усіх закоханих дарували одне одному та дітям книги.

Якось син блогерки запитав, чому немає такого особливого дня на рік, коли люди дарують книжки усім навколо. Еммі сподобався задум, саме тому, вона вирішила відзначити черговий День святого Валентина, подарувавши книги не лише синові, а й бідним дітям, які не мають можливості придбати власні. Водночас блогерка поділилася ідеєю акції з читачами, після чого традиція почала стрімко розвиватися, а цю  ініціативу підхопили активісти по всьому світові.

«Коли ще ділитися своєю любов’ю до книг, як не в день, який є синонімом кохання«, — написала у своєму заклику до спільноти читачів Емма Перрі.

Дуже швидко, питання маленької дитини та активна позиція Еммі Бродмур були підхоплені мільйонами людей, що й сприяло становленню цього свята як Міжнародного дня книгодарування.

За 10 років Міжнародний день дарування книг перетворився на глобальну акцію: його відзначають книголюби з США, Великобританії, Австралії, Канади, ПАР, Франції, Індії, Ірландії, Японії, Нової Зеландії, Філіппін, Туреччини, Сінгапуру, Німеччини, Нігерії, Нікарагуа, Бразилії, Єгипту, Польщі, Греції, Португалії, Мексики, Македонії, Угорщини, Ізраїлю, Китаю, Болгарії, Пуерто-Ріко та звісно з  України також.

В цей день дарують книги насамперед дітям, а також тим, чиї можливості доступу до читання книг з різних причин є обмеженими. Проте, не лише діти люблять читати. На щастя, дуже багато дорослих розуміють і цінують книгу як предмет не лише матеріальної, а насамперед духовної цінності, цінують ті почуття та емоції, які дарує читачеві автор. Діти, своєю чергою, навчаються добра, дружби, взаємодопомоги, любові до ближнього, почуття співпереживання та багато того, що допомагає дитині стати людиною.

Відсвяткувати Міжнародний день дарування книг доволі просто. Особливо якщо ти сам закоханий у  книгу та готовий із любов’ю подарувати книжку близькій та коханій людині.

Ось  найпоширеніші способи відзначити свято книгодарування:

Презентувати персональні книжкові подарунки близьким – своїй половинці, коханій, друзям, рідним чи колегам.

1. Подарувати книги дітям, які на них потребують. А ще краще не просто подарувати, а й розповісти, чим ця книга важлива для вас та для них.

2. Ініціювати благодійну акцію та презентувати книги у бібліотеку, притулок чи будь-яку організацію, яка передає книги тим, кому вони найпотрібніші.

3. Можна просто подарувати цікаве видання незнайомому перехожому.Чи залишають її у поштовий скриньці суворому сусідові, нехай посміхнеться.

4. Ви можете навіть влаштувати глобальний челлендж, поширивши книги по всьому світу, залишивши на обкладинці наліпку з інструкціями та правилами розповсюдження книги після того, як її прочитають.

Які саме видання обрати спитаєте ви мене? Насправді чарівних, добрих, повчальних, захопливих книг так багато у світі! Вибір шалений! Але головне – подарувати з книгою тепло, ніжність, увагу. Інколи людям не вистачає слів, аби виразити свої почуття, а книга скаже набагато більше, ніж банальна валентинка.

Взагалі, найважливішою метою Міжнародного дня книгодарування є яскраві емоції, радість в очах та широка посмішка. Будьте щирі. Цей подарунок має стати приємним спогадом для всіх. Тож робіть це із душею. Даруючи книги, ви, напевно, відчуєте себе добрим чарівником, який зцілює серця. Разом із книгою ви даруєте світло. Людина обов’язково буде вдячна, а такі емоції роблять світ кращім.

Не забувайте поділитися доброю традицією із друзями. В Україні це свято поки що  не має великого розголосу. Але з вашою допомогою воно має великі шанси на популярність! Даруйте книги з любов’ю та нехай 14 лютого, звичайний зимовий день, перетвориться для вас на добру традицію – дарувати книжки, бо книжки — то любов!

Популярно

Вы читали новость: «Всесвітній день дарування книг: гарна традиція зі щирими почуттями»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 10 февраля 2022 в 19:42;
  • Корреспондент в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "14 лютого – Міжнародний день книгодарування, що активно відзначається у всьому світі з 2012 року. Офіційно цей день можна назвати…".