• Вс 05.05.2024
  • Харьков  +7°С
  • USD 39.53
  • EUR 42.31

У Харкові відбудуться змагання з кросфіту серед поранених бійців (відео)

Спорт   
У Харкові відбудуться змагання з кросфіту серед поранених бійців (відео)

Першого березня в Харкові відбудуться «Ігри героїв». Поранені на Донбасі воїни братимуть участь у турнірі з кросфіту.

Роман Кашпур пішов на Донбас добровольцем у 2016 році. Згадує: тоді йому було 19, тому приховав від батьків своє рішення. Але коли вперше загинув побратим, довелося зізнатися. Пізніше біля Мар’їнки Роман наступив на протипіхотну міну і втратив праву ступню. Наразі проходить реабілітацію, але вже активно готується до свої перших «Ігор героїв».

Роман Кашпур, учасник змагань «Ігри героїв»

Спорт — це один з методів психологічної реабілітації, де вся енергетика негативна, не до неї, вона просто с потом вся виходить. Чому ж ні, це краще, аніж дома сидіти біля телевізора, сумувати, як все плохо: «я без ножки остався!» Треба приїджати та працювати!

 

Саме так розпочинається кожне тренування Романа. Боєць став на протез менше року тому, але вже пробігає більше 5 кілометрів та виконує важкі вправи. Тренерка Юлія Коваль розповідає: хлопець прийшов до неї близько місяця тому. Займаються 4 рази на тиждень.

 

Юлія Коваль, тренерка

Это просто сумасшедшая мотивация не ныть. Потому что ты смотришь на этих ребят и реально понимаешь, а какие вообще у тебя могут быть проблемы. Если у них никаких проблем, у него ноги нет или руки нет, то что он творит в зале, он весь позитивный, он улыбается, он открыт к общению. Ты понимаешь, что меняет взгляды на жизнь.

 

Першого березня в Харкові відбудуться «Ігри героїв». Поранені воїни АТО та ООС братимуть участь у турнірі з кросфіту. Цьогоріч змагатиметься рекордна кількість спортсменів — більше 20. Вони продемонструють навички у двох категоріях.

 

Микола Агапов, головний суддя «Ігор героїв»

Категория «профессионалы», которая ближе уже к кросфиту: тяжелая атлетика, гимнастика. В категории «аматоры» мы будем уже подстраиваться, исходя из ребят, у кого какие возможности. Кто что может делать, кто не может.

 

Сергій Василенко — діючий військовий Морської піхоти України. Минулого року на Донеччині отримав поранення. Розповідає: хоче закінчити реабілітацію та повернутся до служби. Нещодавно одружився, додає боєць, тож тепер має велику підтримку жінки.

 

Сергій Василенко, учасник змагань «Ігри героїв»

Ни шагу назад, только вперед. «Игры героев» — это очередная ступенька, чтобы подняться. Даже когда подорвался, я не падал духом. Я на третий день стал на костыли и пошел спокойно. Мне хочется расти над собой. Мне хочется идти выше, вперед.

 

Як зазначають організатори, учасники минулих змагань вже змогли покинути візки та встати на протези.

 

Андрій Шейнін, член оргкомітету проєкту «Ігри Героїв»

Це хлопці, які зараз лікуються у нас в Інституті протезування, хлопці, які проходять реабілітацію і приїхали в наш харківський шпиталь, і будуть декілька хлопців, які проходять службу в ЗСУ. Дехто зараз на фронті, ми очікуємо їхнього приїзду.

 

Олександр Гончаров, керівник проєкту «Ігри героїв»

Эти «Игры героев» Харьков 2020 мы посвящаем реабилитационному центру, волонтерскому «Next step», который находится в Ирпине. Это 100% волонтерский центр, который помогает реабилитироваться ребятам с тяжелейшими травмами. В основном парализованные ребята.

 

Розпочнуться «Ігри героїв» о пів на дванадцяту за адресою: вулиця Клочківська, 173.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «У Харкові відбудуться змагання з кросфіту серед поранених бійців (відео)»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 26 февраля 2020 в 20:03;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Першого березня в Харкові відбудуться «Ігри героїв». Поранені на Донбасі воїни братимуть участь у турнірі з кросфіту".