• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Економія на шкільній освіті: у Первомайську закрили одразу дві школи (відео)

Общество   
Економія на шкільній освіті: у Первомайську закрили одразу дві школи (відео)

У мерії вважають: учбові установи не потрібні, бо завантажені лише наполовину. 

Це кадри останнього дзвоника у школі №4, що у Первомайську. Однак останнім він може бути не тільки для випускників. Ще з червня минулого року міська рада хоче закрити навчальний заклад.

 Віктор Гатилов, директор Первомайської ЗОШ №4
Я директор с 2010 року і протягом цього часу, міська влада жодної копійки не виділила на наш заклад. Усе що робиться у нашому закладі — робиться за рахунок спонсорських коштів, які виділяються саме з батьками. Вони займаються цими грошами, вони ремонтують.

А це школа №1, вона також підлягає закриттю. Навчальний заклад — єдиний на весь мікрорайон. Ще тут здобувають знання діти із сусіднього села Сіваш. Там кілька років тому також закрили школу. За словами директора, за 85 років випустили велику кількість учнів. Є навіть маленький музей зі шкільними атрибутами минулих років.

Тетяна Черкашина, директорка Первомайської ЗОШ №1
 І чорнильниця є. Все що було у минулому, воно повертається, але ось такою ностальгією. 

Мер Первомайська називає закриття шкіл оптимізацією. За його словами, якщо навчальні заклади завантажені лише на половину, то і утримувати їх немає сенсу. Будівлі планують передати евакуйованим вишам, які не мають приміщень.

 Миколай Бакшеэв, мер Первомайська
Першим пріоритетом будуть саме заклади освіти. Якщо такий пріоритет не буде знайдений, тоді вони будуть виставлені на прозорі торги. Будуть шукати ефективного власника.

Питання про закриття шкіл запланували вирішити на сесії. Учні з батьками та вчителі почали збиратись біля стін мерії за годину до початку засідання.

 Анастасія Погорела, учениця Первомайської ЗОШ №1
 -Ти хочешь учится в своей школе?- Да.- И не хочешь в другую переходить?- Нет.- Почему?- Потому что в школе 4, там добрые люди.

Світлана Погорела, мама учениці Первомайської ЗОШ №4
 В этой школе училась я, учится теперь мой ребенок, моя мама была учителем в этой школе. Поэтому очень хочется поддержать школу и не хочется, чтобы её закрывали.

Валентина Лісниченко, вчителька початкових класів Первомайської ЗОШ №1
Це травма для них. Але не тільки для дітей. Я вчитель, і вдруге вже переходжу з школи в школу. Це травмує не тільки дітей, а й вчителів травмує. Це так боляче.

 Владислав, учень 10 класу Первомайської ЗОШ №4
Ми вийшли на мітинг протест, щоб показати мешканцям нашого міста та первомайським депутатам, що ми хочемо вчитися саме в 4 школі. 30:35 а не йти до 7, чи інших закладів освіти нашого міста.

Із плакатами мешканці Первомайська рушили до сесійної зали. Учні шкіл розмістились перед трибуною. Однак меру це сподобалося.

Після сперечань сесія розпочалась без затвердження порядку денного. Закриття шкіл підтримали більшість депутатів. Мітингувальники у відповідь вийшли на трибуну та закидали посадовців плакатами.

Депутати почали тікати до іншої зали, до якої мешканців міста не пустили.

Батьки та адміністрації шкіл планують оскаржувати рішення міськради у суді аби діти і надалі здобували знання у своїх школах.

Автор: Юлія Бойко
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Економія на шкільній освіті: у Первомайську закрили одразу дві школи (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 26 июня 2019 в 20:01;
  • Корреспондент Юлія Бойко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У мерії вважають: учбові установи не потрібні, бо завантажені лише наполовину".