• Чт 16.05.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.58
  • EUR 42.85

Очільник МЗС Вадим Пристайко зробив заяву на 43-й сесії Ради ООН

Мир   
Очільник МЗС Вадим Пристайко зробив заяву на 43-й сесії Ради ООН

У своїй заяві на 43-ї сесії Ради ООН з прав людини, глава делегації України, Міністр закордонних справ Вадим Пристайко нагадав, що від 2014 року Генасамблея прийняла сім резолюцій, засуджуючи російську агресію та тимчасову окупацію частин української території.

Наполягаючи на безумовно важливій ролі ООН у справі засудження дій РФ як країни-агресора, очільник української делегації, зауважив, що події 20 лютого 2014 року були очікуваним результатом того, як міжнародна спільнота, включаючи ООН, дозволила одному зі своїх членів захопити території інших членів та повністю ігнорувати основи міжнародного права та безпеки система, розроблена 75 років тому. Відсутність адекватної реакції на спіральний рівень порушень та безкарність цих порушень спричинили прецедент глобального масштабу — сьогодні ніхто з нас не може почувати себе захищеним та захищеним Статутом Організації Об’єднаних Націй, якщо ми не повернемо прилив. І це буде справді найкраще, щоб зробити честь Організації, коли наші вожді зустрінуться тут на 75-й річниці восени.

У своїй промові голова МОЗ повідомив, що близько 44 000 квадратних км — або близько 7% території України — зараз знаходяться під іноземною окупацією в грубі порушення Статуту Організації Об’єднаних Націй. Понад 14 000 людей вбито та понад 27 000 поранено. Близько двох мільйонів жителів Криму та Донбасу були змушені покинути свої будинки та стати внутрішньо переміщеними особами чи біженцями.

Сума гуманітарна ситуація в постраждалих від конфлікту районах Донецької та Луганської областей продовжує погіршуватися. Очікується, що у 2020 році гуманітарна допомога потребуватиме понад 3,4 мільйона людей. Понад півмільйона людей проживають у районах, безпосередньо постраждалих від збройного конфлікту, а ще два мільйони людей піддаються мінним та вибухонебезпечним решткам війни.

За даними ООН, ця територія вже стала однією з найбільш забруднених міною ділянок у світі. На початку лютого 2020 року Організація Об’єднаних Націй представила План гуманітарної допомоги в Україні на поточний рік, який вимагає 158 млн. доларів США для надання допомоги двом мільйонам людей. Я закликаю міжнародне співтовариство внести свій внесок у це починання.

Економіка на окупованому Донбасі зруйнована. Витончене обладнання багатьох стратегічних підприємств області було демонтовано та перевезено до Росії. Кожне з цих підприємств виробляло товари високої якості, забезпечуючи робочі місця для тисяч українців. Тепер усі вони закриті.

Екологічна ситуація знаходиться під прямим ризиком, оскільки деякі вугільні шахти на Донбасі були знехтувані, занедбані та затоплені. Така безвідповідальна поведінка може додатково призвести до забруднення підземних водойм, спричиняючи хвороби, пов’язані з водою, та загрожуючи сільському господарству в усьому регіоні.

Тим не менш, російська окупаційна влада не дозволяє отримати доступ до експертів для оцінки потенційних екологічних загроз та визначення шляхів їх подолання.

«Для нас в Україні важливе значення має кожне життя, і ми докладемо всіх можливих зусиль, щоб об’єднати всі наші сім’ї та відновити свої межі», — наголосив Вадим Пристайко.

Повний текст промови Вадима Пристайка викладено на сайті МЗС мовою оригіналу.

Автор: Вікторія Березка
Популярно

Вы читали новость: «Очільник МЗС Вадим Пристайко зробив заяву на 43-й сесії Ради ООН»; из категории Мир на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 24 февраля 2020 в 19:02;
  • Корреспондент Вікторія Березка в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У своїй заяві на 43-ї сесії Ради ООН з прав людини, глава делегації України, Міністр закордонних справ Вадим Пристайко нагадав, що від 2014 року Генасамблея прийняла сім резолюцій, засуджуючи російську агресію та тимчасову окупацію частин української території.".