• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

«Світ очима харків’ян»: в Іспанії, де велика кількість інфікованих COVID-19, відкривають кордони (відео)

Мир   
«Світ очима харків’ян»: в Іспанії, де велика кількість інфікованих COVID-19, відкривають кордони (відео)

Іспанія посідає шосте місце у світі за кількістю хворих на коронавірус. Через спалах COVID-19 уряд запровадив жорсткий карантин, який зараз поступово послаблюють.

Спалах коронавірусу було зафіксовано в Іспанії ще наприкінці лютого, проте до рішучих дій уряд перейшов лише 12 березня, коли кількість пацієнтів з COVID-19 перевищила 3 тисячі.

За прикладом сусідньої Італії 14 березня Іспанія оголосила режим надзвичайної ситуації. Було запроваджено карантин на два тижні.

Людей випускали на вулицю тільки до продуктових магазинів, аптек, лікарень, на роботу чи по інших невідкладних справах. І ще — вигул песиків.

Ольга Половінкіна, мешканка Іспанії

На первой фазе если ты шел в магазин, который не ближайший к тебе, тебе могли выписать штраф в размере 600 евро. Повторно — это уже 1200 и так далее.

Ольга Половінкіна застала пандемію на третьому році життя в Іспанії. Туди її родина переїхала із Харкова — через роботу голови сім’ї.

Ольга Половінкіна, мешканка Іспанії

Для испанцев было тяжело находиться в условиях карантина, потому что они все привыкли поутру выходить в бар: пить кофе, кушать круассан или хамон. Поэтому как только открылись кафе, постоянные посетители просто ринулись толпой в них.

У світі лише у п’яти країнах зареєстрували більше підтверджених випадків коронавірусу, ніж в Іспанії, де зафіксовано майже 250 тисяч хворих. Епідемія призвела до смерті понад 27 тисяч людей. Тому сьогодні карантин в Іспанії жорсткіший, ніж у більшості країн, але його все одно послаблюють.

Вот имеем такой вид. На лавочках сидеть нельзя, а, как видите, в кафе — можно.

Ольга Половінкіна, мешканка Іспанії

Сейчас, на второй фазе, открыты все супермаркеты, открываются торговые центры, наполняемостью не более 40 %. Открыты кафе. Можно с наполняемостью 50% и, по-моему, сейчас уже можно 30% внутри.

У ЗМІ поширювалася інформація про рекордне безробіття в Іспанії через карантин. Такі громадяни можуть отримати фінансову допомогу від держави. Ольга запевняє, що зробити це непросто.

Ольга Половінкіна, мешканка Іспанії

Было обещано достаточно много, но, как правило, мало кто что-либо получил — очень много условий. Людей отправляли просто на, скажем так, в отпуск с сохранением зарплаты около 70%.

Наразі людям дозволили прогулянки, почали відкриватися об’єкти торгівлі — за умови дотримання карантинних обмежень. Можна навіть побачити людей, які гуляють на пляжах.

У спалах епідемії громадський транспорт почав курсувати за скороченим графіком — випускали від 30% до 50% загального складу. Зараз їздить 80% міського транспорту.

Артем Листопад, кореспондент

Іспанія вже відкрила кордони для громадян Євросоюзу, але вони мають пройти двотижневу самоізоляцію. А з початку липня уряд пообіцяв скасувати цю умову та приймати туристів і з інших держав.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: ««Світ очима харків’ян»: в Іспанії, де велика кількість інфікованих COVID-19, відкривають кордони (відео)»; из категории Мир на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 19 июня 2020 в 19:19;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Через спалах COVID-19 уряд Іспанії запровадив жорсткий карантин, який зараз поступово послаблюють".