• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Харківський театр Пушкіна наприкінці сезону дарує глядачам легендарну комедію (відео)

Культура   
Харківський театр Пушкіна наприкінці сезону дарує глядачам легендарну комедію (відео)

Донна Люция з Бразилії, де багацько диких мавп, завітала до Харкова. Вишукану англійську комедію понад сторічної витримки зіграють у театрі імені Пушкіна.

Це — донна Люция.

А це — тітка Чарлі.

У театрі Пушкіна завершують сезон прем’єрою за культовою англійською комедією «Тітка Чарлі». Присутність декількох виконавців однієї ролі пояснюється тим, що залучені два акторські склади. У перерві між репетиціями нам вдалося впіймати обох виконавців ролі донни.

Для актора Богдана Кривошеєва ця роль — перший акторський досвід з одяганням платтів й корсетів, носінням перуки. Подумки, каже, дякує всім причетним, що не треба ходити на підборах. А ось Федір Бахмутченко поставав на цій сцені в образі Червоної Королеви у виставі «Біг» за Булгаковим. Тому, каже, таке відображення у дзеркалі його не дивує. Втілюватися в образи акторам допомагали найрідніші.

Федір Бахмутченко, актор театру ім. Пушкіна

Мне режиссер говорил наблюдать за своей дочкой. Как она манипулирует людьми. Вот за этим нужно было наблюдать. Ей два года.

За сюжетом двоє оксфордських студентів — Чарлі та Джек — несамовито закохані в таких собі серпанкових панянок, якими опікується дуже суворий чоловік.

Тому зустрічатися парам дозволено лише у присутності донни Люциї — тітки Чарлі, але вона запізнюється і хлопцям доводиться викручуватися — вони вмовляють свого товариша вбратися в жіночий одяг та вдати тітку.

Богдан Кривошеєв, актор театру ім. Пушкіна

Тоже интересный опыт, когда мало времени и нужно очень быстро перевоплотиться. Честно сказать, это очень влияет на ощущения. Грим, то же платье. Ты выходишь и уже всё.

Сюжет має бути відомий харків’янам, оскільки п’єсу неодноразово екранізували. У США — у 1941 році та у Радянському Союзі — у 1975. Проте, наголошують у театрі, шукати подібності у виставі та кіно не варто, адже це різні жанри.

Режисер Павло Гатілов розповідає, що такий непростий театральний сезон хотілося завершити легко. Витончена англійська комедія для цієї мети підійшла якнайкраще.

Павло Гатілов, режисер театру ім. Пушкіна

Человеку так или иначе нужен какой-то праздник, отдохновение. Вопрос другой к человеку: какого уровня это должен быть юмор. Какого уровня должен быть вкус.

За словами режисера, ця комедійна п’єса, написана понад сотню років тому, сьогодні не звучить напрочуд наївно, або, навпаки, вульгарно.

Павло Гатілов, режисер театру ім. Пушкіна

Это не осовременивание, это просто то, как слышит сегодняшний человек это дело. Вы же не можете без иронии относиться к тому, что написал в свое время Лев Николаевич? Эти воздыхания так или иначе несут определенную порцию иронии сегодняшнего человека.

Прем’єрні покази відбуватимуться з 15 по 18 липня, після чого театр до вересня відправиться у відпустку.

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Харківський театр Пушкіна наприкінці сезону дарує глядачам легендарну комедію (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 июля 2021 в 15:42;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Донна Люция з Бразилії, де багацько диких мавп, завітала до Харкова. Вишукану англійську комедію понад сторічної витримки зіграють у театрі імені Пушкіна".