• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

«Євробляхи»: від штрафу 8,5 тисяч гривень до вилучення авто (відео)

Общество   
«Євробляхи»: від штрафу 8,5 тисяч гривень до вилучення авто (відео)

Вже з 24 травня поліцейські почнуть штрафувати тих, хто користується транспортом на європейських номерах. 

Анна Шевченко, кореспондентка
До 22 лютого власники машин з європейською реєстрацією мали можливість розмитнити автівки за пільговими цінами. Зараз переоформити свій транспортний засіб на українські номери можна за звичайним тарифом. Та вже через тиждень власників так званих «євроблях» почнуть штрафувати. Максимальна санкція — 170 тисяч гривень. 

У спільноті власників авто на єврономерах пояснюють: водії, які не встигли змінити реєстрацію — повинні знати законодавство.

Роман Старченко, представник міської спільноти власників авто з європейською реєстрацією
Изучив все законы и Конституцию Украины, и вот эту вот поправку 10 пункт, мы четко понимаем, что законно полицейские этого делать не могут, потому как в 10 пункте написано, что полицейский обязан остановить и проверить законность, а на сегодняшний день мы знаем, что полицейские не имеют доступа к таможенной базе и пока не предвидится никаких решений в сторону того, чтобы им дали доступ к ней. 

Ще один документ стосується порушення терміну перебування авто на єврономерах у режимі транзиту.

Роман Старченко, представник міської спільноти власників авто з європейською реєстрацією
Если водитель завез автомобиль на себя в транзите и его выявят после 22 числа, то таможня будет иметь полномочия составить на водителя 485 статью — это уклонение от уплаты таможенных платежей и штраф там будет 300% от таможенных платежей. 

Автоексперт Денис Журавель пояснює: власникам «євроблях», які оформлені на нерезидента, буде легше позбутися автівки. Фахівець розповідає про кілька можливих варіантів.

Денис Журавель, автоексперт
Человек может принять решение разукомплектовать автомобиль и продать его по запчастям самостоятельно, может продать автомобиль целиком в специализированное предприятие. То есть, мы понимаем, что это продажа условная, но тем не менее. Некоторые я просто уверен, что поставят свои автомобили в гараж до лучших времен. То есть, не буду сдавать его за копейки — пусть лучше постоит. А вдруг там кто-то новый придет и сделает нам растаможку по 100 долларов. 

Юрист Роман Чумак стверджує: відповідальність будуть нести водії, які не мають змоги сплатити штраф у 170 тисяч гривень.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес»
У цьому випадку такий автомобіль може бути конфіскований за рішенням суду, а власне сам штраф буде стягуватися вже в дохід держави з виконавчою службою і все майно власно, яким особа володіє може бути реалізовано примусово для погашення такої заборгованості за рішенням суду. 

Наразі біля митних терміналів автівок з європейською реєстрацією майже немає. Нагадаємо, за час дії пільгового періоду харківська митниця оформила майже 4500 машин на іноземній реєстрації. Серед них 35000 — так звані «євробляхи».

Автор: Анна Шевченко
Популярно

Вы читали новость: ««Євробляхи»: від штрафу 8,5 тисяч гривень до вилучення авто (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 14 мая 2019 в 19:01;
  • Корреспондент Анна Шевченко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Вже з 24 травня поліцейські почнуть штрафувати тих, хто користується транспортом на європейських номерах.  Анна Шевченко, кореспондентка До 22 лютого…".