• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Хода нечисті, злі гарбузи та конкурс костюмів: у парку Горького святкуватимуть Хелловін

Общество   
Хода нечисті, злі гарбузи та конкурс костюмів: у парку Горького святкуватимуть Хелловін

Свято, що оповите легендами. Ніч, коли стирається межа між світом живих та мертвих. Гуляння, на які збираються вампіри, зомбі та вурдалаки. У Харкові вже традиційно відбудеться моторошне святкування Хелловіну.

За легендою, Хелловін бере початок від ірландських кельтів, що жили на території Англії та північної Європи ще до нашої ери. Тридцять перше жовтня для них знаменувалося початком холодів. Вважалося, що в цю ніч двері між світами живих та мертвих прочинялися. Щоб уберегтися від впливу злих духів, кельти одягалися у шкури, розпалювали багаття. Священний вогонь поміщали всередину гарбуза — овоча, який символізував закінчення збору врожаю.

Хелловін традиційно відзначається у Західній Європі та Америці. Українці, зокрема харків’яни, радо сприйняли ідею з підбиранням химерних образів, нанесенні страшного гриму. Підтвердження цього — традиційне свято у парку Горького.

 

Ніна, харків’янка
Купили тыкву большую, свечи, вырезаем глазки, рот. Костюм хочу сделать злой медсестры, халат, всякие украшения. А ребенок будет в костюме тыквы.

 

 

Організатори розповідають: суботнє святкування у мексиканському стилі розраховано на дитячу аудиторію. Велика кількість пошукових квестів, змагань, та навіть «монстротанців». Також оберуть найкращий, тобто найстрашніший образ всієї родини та вручать призи за найкрасивіший гарбуз. Містяни також почують гурт HeartBeat Brass Band.

 

Станіслав Лущ, головний режисер парку ім. Горького
Центральная площадь будет обустроена фотозонами на которых можно будет сфотографироваться и весело провести время, встретив себе подобных ведьм и вурдалаков, так сказать. 

 

 

Вечірка для дорослих з видовищним шоу, моторошними конкурсами та традиційною ходою вздовж парку відбудеться в неділю.

 

Аліка Піхтерева, кореспондентка
Під час ходи зомбі у неділю цією площею разом із яскравими та моторошними учасниками проїдуть десять байкерів на потужних залізних конях та при повному антуражі. Але і це не кінець. Організатори обіцяють паралельне фаєр-шоу. 

 

Організатори наголошують: треба пам’ятати правила поведінки на масових заходах та неухильно них дотримуватися, задля власної ж безпеки.

Станіслав Лущ, головний режисер парку ім. Горького
Никаких наркотиков, никакого алкоголя. Не пугать того, кто этого не хочет. Наши харьковчане очень любят придумать себе такой костюм и готовятся к этому празднику очень заранее. Так, что Уолт Дисней бы позавидовал.

Для харків’ян, які не встигнуть розфарбуватися до початку святкувань, у парку працюватимуть спеціалісти з аквагриму. У суботу та неділю страшні веселощі розпочинатимуться з опівдня.

 

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «Хода нечисті, злі гарбузи та конкурс костюмів: у парку Горького святкуватимуть Хелловін»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 22 октября 2019 в 19:07;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Свято, що оповите легендами. Ніч, коли стирається межа між світом живих та мертвих. Гуляння, на які збираються вампіри, зомбі та вурдалаки. У Харкові вже традиційно відбудеться моторошне святкування Хелловіну.".