• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

У Московському районі через ДУ «Центр пробації» пройшли 733 особи

Харьков   
У Московському районі через ДУ «Центр пробації» пройшли 733 особи

З 2015 року в Україні діє система пробацій. Московський районний відділ філії ДУ «Центр пробації» надав звіт про те, скільки засуджених пройшло по обліках в 2019 році. 

У Харківській області функціонує філія Державної установи «Центр пробації» як відокремлений структурний підрозділ та 36 уповноважених органів з питань пробації (в усіх адміністративно-територіальних одиницях області та м. Харкова).

За 2019 рік по обліках Московського районного відділу з питань пробації прошло 733 особи.

Статистика засуджених:

  1. * Засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю – 40 осіб;
  2. * Засуджених до покарання у виді громадських робіт – 33 особи;
  3. * Засуджених до покарання у виді виправних робіт – 2 особи;
  4. * Звільнених від відбування покарання з випробуванням – 584 особи;
  5. * Засуджених до покарання у виді штрафу – 53 особи, порушників, на яких накладено адміністративне стягнення у виді суспільно корисних робіт — 13 осіб;
  6. * Також складено 73 досудові доповіді відносно обвинувачених;

Відповідно до прийнятого Верховною радою України 5 лютого 2015 року Закону України «Про пробацію» під пробацією розуміється система наглядових та соціально-виховних заходів,  а також сприяння засудженим ставати правослухняними громадянами, а також контроль за ними з метою невчинення ними нових злочинів.

Це державна служба, яка знаходиться поза поліцією та в’язницею. Тож це є альтернативним варіантом для засудженого, який полягає у тому, щоб реабілітувати людину та дати їй мотивацію не спричиняти правопорушення в майбутньому. Система давно працює у світі. За злочинцем встановлюється нагляд, він залишається в суспільстві, але судом на нього покладено певні обов’язки та обмеження.

Разом із звинуваченим складається план індивідуальної роботи і вже на основі наявних потреб визначаються відповідні заходи. Головна мета такої роботи — мотивувати осіб, які вчинили правопорушення, до змін на краще та готовності жити без порушень закону.

Процес упровадження пробації в Україні є надзвичайно важливим та актуальним кроком на шляху до євроінтеграції та подальшого розвитку й реформування суспільства.

Важливо, що в результаті пробації до суспільства повертається повноцінна людина, яка не порушує законодавство, працює, сплачує податки, створює сім’ю.

Нагадаємо, у Харкові відкрили перший в Україні офіс пробації.

Автор: Артем Некрасов
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «У Московському районі через ДУ «Центр пробації» пройшли 733 особи»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 3 декабря 2019 в 17:59;
  • Корреспондент Артем Некрасов в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "З 2015 року в Україні діє система пробацій. Московський районний відділ філії ДУ «Центр пробації» надав звіт про те, скільки засуджених пройшли через цю программу в 2019 році. ".