• Вт 23.04.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 39.78
  • EUR 42.31

Створити профільне міністерство та забезпечити держзамовлення — ініціатива Всеукраїнського з’їзду авіабудівників (відео)

Украина   
Створити профільне міністерство та забезпечити держзамовлення — ініціатива Всеукраїнського з’їзду авіабудівників (відео)

Цьогоріч вперше за всю історію обсяги авіабудівництва в Україні впали на 20%, а літаки не випускали з 2014.

Про це повідомили на Всеукраїнському з’їзді авіабудівників у Харкові.

27 червня у Харкові відбувся перший Всеукраїнський з’їзд авіабудівників. У ньому взяли участь представники підприємств-членів асоціації «Укравіапром», серед яких компанія FED, «Мотор Січ», ХАЗ та інші.

Віктор Попов, президент асоціації «Укравіапром», голова правління компанії FED (АТ «ФЕД»)

Чтобы наши проблемы, наши задачи услышал президент. Чтобы правительство услышало нас. Это касается и первоочередных шагов, и программы развития отрасли до 2030 года. 

Президент Володимир Зеленський у квітні заявляв про необхідність відновити авіабудівництво.

Володимир Зеленський, президент України

Зараз ми розробляємо програму і ми це зробимо. Перше: ми повинні зробити державну авіакомпанію. Це моя мрія, мрія зробити державну сучасну авіакомпанію. На рівні Turkish Airlines чи Сингапурських авіаліній, на високому рівні. Держава готова виділити на це гроші. 

Вітчизняне авіабудування — це більше ніж пів сотні підприємств, на яких працюють більше п’ятдесяти тисяч людей. Фахівці наголошують: за наявності державної програми обсяги виробництва можуть зрости в п’ять-шість разів.

Сергій Задорожний, директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства

Президент лично дал команду военному ведомству рассмотреть и в ближайшее время доложить возможность и необходимость приобретения двух уже готовых самолетов АН-140, которые находятся на предприятии. Мы четыре месяца с военным ведомством обсуждали эти вопросы. 

Голова ХОДА Олексій Кучер заявляє: вже багато років ХАЗ переживає складні часи, а «Укроборонпром» так і не запропонував план його виведення з кризи.

Олексій Кучер, голова ХОДА

Президенту пообіцяв, прем’єр-міністру пообіцяв. І що найголовніше – людям пообіцяв, двом тисячам працівників. Якщо обіцянки не виконуються, такі люди не можуть очолювати такий серйозний орган. 

В «Укравіапромі» солідарні: підпорядкування авіапідприємств «Укроборонпрому» призвело до кризи в галузі. Вихід — створення профільного центрального органу виконавчої влади.

Віктор Попов, президент асоціації «Укравіапром», голова правління компанії FED (АТ «ФЕД»)

Aerospace — агентство по опыту Соединенных штатов, по опыту Канады, по опыту Германии, Южной Кореи. Он может быть в виде центрального органу виконавчої влади, Aerospace-агентства, украинского NASA. Это может быть министерство, за что мы ратуем больше. 

На з’їзді повідомили: канадські інвестори зацікавлені у спільному виробництві літака «АН-74» на ХАЗі, і незабаром вони планують відвідати Харків. Також авіабудівники затвердили резолюцію, яку направили до авіапідприємств, Офісу президента України, Кабміну та Верховної Ради, РНБО.

Хочеш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Створити профільне міністерство та забезпечити держзамовлення — ініціатива Всеукраїнського з’їзду авіабудівників (відео)»; из категории Украина на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 1 июля 2020 в 17:12;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Цьогоріч вперше за всю історію обсяги авіабудівництва в Україні впали на 20%, а літаки не випускали з 2014".