• Вт 16.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.57
  • EUR 42.16

Сім’ям загиблих військових вирівняли пенсії: коли харків’яни отримають виплати (відео)

Общество   
Сім’ям загиблих військових вирівняли пенсії: коли харків’яни отримають виплати (відео)

Донедавна сім’ї українських військових, які втратили годувальників у результаті боїв на Донбасі, отримували різні пенсії.

Родичам тих, хто загинув у 2014-2015 роках, щомісяця виплачували близько 3,5 тисяч гривень. Тоді як сім’ям загиблих у наступні роки — приблизно на 3 тисячі більше. Це стосується родин, які документально підтвердили свій статус.

Марина Полякова, очільниця ГО «Всеукраїнське об’єднання рідних зниклих безвісти та загиблих захисників України»

В 2014-15 годах зарплата у ребят, официальная зарплата военнослужащих, была 2800 гривен, потом она стала 3700 гривен. А на нынешний момент она существенно отличается. И начисление на пенсию, именно пенсионные, получаются больше. 

Таку несправедливість намагалися виправити вже давно, говорить волонтерка, питання назрівало протягом трьох років.

Олександр Давтян, депутат Харківської міськради, бізнесмен

Почему дети человека, который погиб в 2014 году должны получать меньше, чем того, который погиб в 2018 году? Это что, другая война? Другая ситуация? В этой стране назначают генералов, которые не были никогда в армии ни одного дня — это идиотизм. Пока такое будет — оно и будет продолжаться. Хочу дам этому 3 тысячи гривен, а этому 6 тысяч гривен ребенку. 

І вирівняти виплати сім’ям, які втратили годувальника на війні, частково вдалося. Рішення Кабмін ухвалив у липні. З 1 серпня сім’ї військових мають отримувати 7800 гривень, якщо в родині буде одна непрацездатна людина, якщо дві — 12200, а якщо три утриманці — 17120. Це стосується і сімей добровольців.

Володимир Зеленський, президент України

Я був у Луцьку останній раз і скажу відверто, було дуже неприємно, коли одна матір — вона каже «Невже наші діти, які загинули, захищаючи Україну, невже вони гірші за тих дітей, які загинули зараз — у 2019-2020 роках? Невже це справедливо?». Це дуже несправедливо, тому я і пообіцяв, що ми вирішимо це питання.

Марина Полякова, очільниця ГО «Всеукраїнське об’єднання рідних зниклих безвісти та загиблих захисників України»

Это результат работы коордради членів сімей загиблих при міністерстві ветеранів. Вы знаете, проводился анализ, консультации с Пенсионным фондом, анализ ситуации на местах, все работали, так как наши представители есть в этой коордраде. Участвовала вся Украина.

Наталія Вольська – мати загиблого українського бійця. Її син Павло служив у 92-й бригаді. За словами жінки, навіть після вирівнювання виплат залишаються деякі невідповідності.

Наталія Вольська, мати загиблого українського військового 

Коли в сім’ї є більше чотирьох, п’яти, шести осіб, які отримують пенсію за втратою годувальника, то вона буде меншою, звичайно. Коли багато, то вона вже залишиться саме в тому розмірі, в якому вони отримують сьогодні.

Аби отримувати пенсію, потрібно мати статус члена родини, яка втратила годувальника. Це можуть бути непрацездатні діти, батьки, дружина або чоловік.

Михайло Дворянчук, учасник бойових дій Донбасі

Рішення підняти виплати сім’ям загиблих абсолютно позитивне. Чому? От уявіть початок війни. Люди кидають бізнес, кидають високооплачувану роботу. Ідуть на війну. Офіційно, за даними ООН, нараховується 13,5 тисяч загиблих військових на цій війні. Основна кількість цих людей перепала якраз на 2014-15 рік.

Рішення щодо підвищення виплат поширюватиметься на 9 тисяч членів сімей загиблих військовослужбовців, повідомив Зеленський.

Лазебна Марина, міністерка соціальної політики України 

Пенсійний фонд проводить зараз перерахунки пенсій і у вересні родини отримають дві виплати — і за серпень, і за вересень.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Сім’ям загиблих військових вирівняли пенсії: коли харків’яни отримають виплати (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 13 августа 2020 в 19:18;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Донедавна сім’ї українських військових, які втратили годувальників у результаті боїв на Донбасі, отримували різні пенсії".