• Пт 17.05.2024
  • Харьков  +12°С
  • USD 39.43
  • EUR 42.85

Лікують та вислуховують: як працюють «Лікарі без кордонів» у Харкові (відео)

Общество   
Лікують та вислуховують: як працюють «Лікарі без кордонів» у Харкові (відео)

Не тільки поставити крапельницю, але й надати психологічну допомогу. Лікарям-волонтерам на Харківщині доводиться працювати під обстрілами та підтримувати людей, які втратили рідних.

Про медиків-добровольців – у сюжеті МГ «Об’єктив”.

С одной таблеточки. Если будете чувствовать, что давление резко снижается, — тогда половиночку.

Людмила Сергіївна проходить обстеження. Каже: вчора дізналася від сусідки про медиків, які приймають людей неподалік їхнього будинку. Тож пенсіонерка вирішила не гаяти часу та звернулася, аби проконсультуватися щодо стану її здоров’я.

Людмила Сергіївна, харків’янка

Назначили мне сдать анализы некоторые и через неделю подойти с результатом и мне подкорректируют еще лечение.

Обстежує пацієнтів Олена. Вона — фахівець міжнародної організації «Лікарі без кордонів». Мета медиків, серед яких як українські, так і закордонні спеціалісти, — допомагати цивільним у фронтових регіонах, де люди страждають від наслідків російської агресії. Медики проводять консультації та видають ліки. Звернутися за допомогою можна за номером їх «гарячої» лінії.

Олена, фахівець міжнародної організації «Лікарі без кордонів»

Мы делаем мобильные клиники по Харькову и Харьковской области. Мы выезжаем в районы, которые находятся очень близко к военным действиям. Я провожу консультативную деятельность. Очень часто провожу консультирование в городах, в селах, где во время моего консультирования я слышу звуки взрывов.

«Лікарі без кордонів» тісно співпрацюють із харківськими волонтерами. До прикладу, одна із мобільних клінік знаходиться на території ресторану, який з початку вторгнення перетворився на благодійний штаб. Тут є і свої медики-волонтери. До них звертаються місцеві, переважно пенсіонери, а деякі бабусі та дідусі взагалі постійні пацієнти. Серед них — Галина. Їй ставлять крапельницю вже дев’ятий день поспіль.

Дивіться також у сюжеті МГ «Об’єктив»: Як діяти під час обстрілу – поради харків’янам від спеціалістів (відео)

Галина, харків’янка

Упала в обморок — сердечный приступ. Скорая приезжала, сказали: надо прокапаться. Пошла к врачу в 9-поликлинику. Врач выписал мне препараты, а здесь вот мне доктор подкорректировал, а девочки-медсестрички у нас просто прекрасные. Ну, в поликлинике там неудобно. Там дневной стационар, то работает, то нет. Мне здесь удобней.

Та багатьом із пацієнтів, які звертаються сюди, необхідне не лікування чи обстеження, а звичайна  бесіда з людиною в білому халаті, каже сімейний лікар Ірина Дараган. Досить часто не вистачає спілкування людям, які втратили когось із близьких, або залишилися одні, бо їхні діти чи внуки виїхали з міста.

Ірина Дараган, сімейний лікар-волонтер  

У нас приходит бабушка, вот она удочеряет внучечку. Маму в начале войны убило на Салтовке. По началу приходила за медикаментами. А потом она начала приходить… Вот, ей хочется излить душу. Она потом начала девчонку приводить свою. Такая девочка замечательная. Волонтеры привезли игрушек — мы поделились игрушками с ней. Вы знаете, на третьем сеансе она начала улыбаться. Она стояла и начала улыбаться. Мне кажется, что каждая улыбка ребенка — это такая победа.

Медики обслуговують людей у Індустріальному районі Харкова, хоча останнім часом, кажуть, почали звертатися люди і з інших куточків міста. Свої послуги вони надають на безоплатній основі.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «Лікують та вислуховують: як працюють «Лікарі без кордонів» у Харкові (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 1 августа 2022 в 16:32;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Не тільки поставити крапельницю, але й надати психологічну допомогу. Лікарям-волонтерам на Харківщині доводиться працювати під обстрілами та підтримувати людей, які втратили рідних".