• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +7°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Вдруге практично в ту ж вирву: подробиці обстрілу будівлі ХОВА в Харкові (відео)

Происшествия   
Вдруге практично в ту ж вирву: подробиці обстрілу будівлі ХОВА в Харкові (відео)

Центр Харкова вкотре піддався обстрілу. Минулого вечора окупанти направили свої ракети в бік будівлі ХОВА. У ДСНС кажуть: били С-300 з Бєлгородської області.

Євген Василенко, речник ГУ ДСНС у Харківській області 

Одна з ракет влучила перед адміністративною будівлею, інша — в триповерхову будівлю, де сталася невелика пожежа на площі 5 квадратних метрів, яку рятувальники оперативно ліквідували.

Ракета, що влучила в землю перед будівлею обладміністрації й утворила вирву глибиною в майже 5 метрів, завдала шкоди хіба що клумбам та деревам, каже волонтер Борис Редін. Адже шестиповерхівка ще після березневого обстрілу залишилася напівзруйнованою. Щоправда, додає, трохи пошкодило волонтерський намет, що навпроти.

Ну, от дірки самі й ось цікавий прильот, тут прибирали, а саме це не прибрали, щоб було що показати. Бачите. Це дві плити по 10 міліметрів, 20 міліметрів OSB. Мабуть, або отам летіло. Або де там.

Борис оцінив наслідки вибуху одразу після прильотів. Каже, був неподалік — от і примчався. На щастя, всередині волонтерського намету нікого не було.

Борис Редін, волонтер 

Приїжджаємо, дивлюсь, а тут у світлі фар так, як було першого березня, але трішки менше. Побачили глиби бетонні, бардюрні, які валялися тут, поруч із наметом, теж. Я не розумію їхню політику проведення обстрілів. Практично в ту ж саму воронку прилетіло вдруге.

Ще одна С-300 прилетіла з іншого боку від будівлі ХОВА. Як наслідок, частково знищена адміністративна триповерхівка, але жертв, кажуть у ДСНС, немає. Будівлі, які поруч, можна сказати, не постраждали. адже цю місцевість росіяни обстрілювали й раніше.

Дивіться також у сюжеті МГ «Об’єктив»: Першою жертвою окупантів у селі Гусарівка на Харківщині став прихильник «русского мира» (відео)

Анна, волонтерка  

Я сюда после взрыва пришла, еще когда палатка лежала, тут были сугробы снега по колено. И в то время, как сваривали опоры, потому что опоры все были поломанные. Я в это время выгребала снег, это было в марте, было холодно, был мороз. И поэтому сейчас это, так сказать, рай, курорт, по сравнению с тем, что было тогда.

Зранку на місці обстрілу все ще розгрібають завали. Тут працюють комунальники та правоохоронці.

Харків’яни вже неабияк закарбувалися, каже комунальниця Надія. Ледь не щодня вона прибирає наслідки прильотів і зізнається, що така робота вже набридла. Попри це, жінка не полишає надії на мирне та спокійне життя. Хоч зараз і в неї вдома на Салтівці, і на роботі на місцях обстрілів, все, м’яко кажучи, не зовсім спокійно.

Надія, прибиральниця 

Всю войну я хожу сюда, мне ничего не страшно. Я иду, оно себе стреляет, а я иду. У него своя работа, а у меня своя. У меня планы на жизнь, понимаете? Мы не один раз попадали под обстрелы, но мы говорили: у нас планы на жизнь, жизнь продолжается. И все будет хорошо.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «Вдруге практично в ту ж вирву: подробиці обстрілу будівлі ХОВА в Харкові (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 29 августа 2022 в 16:15;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Центр Харкова вкотре піддався обстрілу. Минулого вечора окупанти направили свої ракети в бік будівлі ХОВА. У ДСНС кажуть: били С-300 з Бєлгородської області".