• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

У Харкові відбудуться всеукраїнські змагання з кроссфіту «Ігри героїв» (відео)

Общество   
У Харкові відбудуться всеукраїнські змагання з кроссфіту «Ігри героїв» (відео)

 Їх учасники — бійці АТО, які були важко поранені та втратили кінцівки. 

Максим Мигун втратив кінцівку наприкінці 2018 року через вибух міни під Мар’їнкою. Зараз він проходить реабілітацію в інституті протезування. Цього року хлопець вперше прийматиме участь у «Іграх Героїв».

Максим Мигун, учасник «Ігор Героїв»
Это крутой проект. Спасибо волонтерам и организаторам за него. Он социальный и дает возможность нам военным, которые получили инвалидность, показать и доказать людям, что жизнь не останавливается на этом. Мы двигаемся, мы развиваемся и живем.

Олександр Півнев у «Іграх» бере участь вже вдруге. На цей раз планує вибороти перемогу. Хлопець розповідає: почав займатися кроссфітом після поранення на фронті.

Олександр Півнев, учасник «Ігор Героїв»
 — Почти сразу. Прошло где-то месяцев 10 после ранения. Мне пришлось. — Как долго готовились к этим «Играм Героев»?- Месяц. — В Харькове? Нет, в Мариуполе. Между полигонами и отдыхом. 

Ідея «Ігор Героїв» американська, в Україні турнір проводиться четвертий рік. За словами організаторів, саме спорт — найкращий спосіб адаптації ветеранів до мирного життя. Цьогоріч у турнірі братимуть участь 14 людей з інвалідністю, більшість з них — військові з різних міст України: Києва, Одеси, Дніпра, Львова та Миколаєва.

Олександр Гончаров, координатор харківського етапу «Ігор Героїв»
 Только встретили спортсменов из Львова, также тут ребята из Киева, Одессы, Херсона, Винницы и Николаева. Каждый тренируется у себя дома по возможности, а потом на соревнованиях они показывают свои результаты.

Роман Линдов, організатор «Ігор Героїв» в Україні
Мета — показати всім навколо, що люди які мають поранення чи травми — це не люди з обмеженими можливості, а це люди з неймовірними можливостями. І вони здатні демонструвати свій дух, свою волю та демонструвати чого вони варті.

Під час тренування спортсмени провели майстер-клас для скаутів «Пласту».

 Златояра Олейник, скаутка
— Ми тренувались сьогодні.- А що саме ви робили?-Підтягувались.-Скільки разів ти підтягнулась?- Десь 5-6.-Сама чи за допомогою спортсменів?- З допомогою.- Як тобі тренування?- Клас. 

Ігри героїв проходитимуть у суботу з 14 до 19 години на площі Свободи. Після змагань відбудеться благодійний концерт за участю переможців конкурсу талант-шоу Оксани Мухи та Івана Ганзери. Фінал турніру планується влітку у Києві.

Автор: Юлія Бойко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відбудуться всеукраїнські змагання з кроссфіту «Ігри героїв» (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 мая 2019 в 19:35;
  • Корреспондент Юлія Бойко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что " Їх учасники — бійці АТО, які були важко поранені та втратили кінцівки".