• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Харків’яни скаржаться на брак терміналів обслуговування E-ticket у метро (відео)

Общество   
Харків’яни скаржаться на брак терміналів обслуговування E-ticket у метро (відео)

Валідатори працюють, а от поповнити картки — проблема.

Харків’яни скаржаться на брак терміналів обслуговування E-ticket у метро. Автомати є у вестибюлях кожної станції, проте вони не підключені.

 Максим, режисер
Меняю деньги, не могу купить талон. Но я без претензий абсолютно. — Долго стоите? – Ну, вот стою, вас дождался. Вы поменяете мне деньги? 

З новенькою 20-ою потрапити за турнікет – задача не з легких, констатує Максим. Квиток не купиш, адже автомат приймає дрібніші купюри, картку не поповниш – купюроприймач не розрахований на банкноту нового зразка. Залишається E-ticket, проте термінал вимкнений. Та й де купити ту картку, багатьом пасажирам незрозуміло.

Роман, студент
 Если вдруг захотите купить, где будете покупать? – В метро, наверное, в каком-то автомате. Где их покупают, где их выдают…. Я просто не знаю.

Система E-ticket мала б вирішити питання з розміном грошей та економією часу, проте доки цього не сталося, кажуть в антикорупційному центрі.

 Євген Лісічкин, член ГО «Харківський антикорупційний центр»
 І також міська рада не виконує який рік обіцянку, коли вони впроваджували E-ticket була обіцянка того, що в метро можна буде розраховуватися через систему PayPass, картками банківськими фактично цього не було зроблено. Немає розміну коштів. 

Тому, на думку антикорупціонерів, у харків’ян немає мотивації, аби купляти картки E-ticket. За підрахунками Лісічкіна, 97% містян досі не придбали електронний квиток.

 Андрій, маляр
Собирался покупать, но так как они не работали долгое время, я не решился. 

 Сергій, робітник
Не вижу, просто, смысла… Городским я не пользуюсь полностью, поэтому нет ее смысла и брать даже. 

З грудня 2017 система E-ticket впроваджена в трамваях і тролейбусах. У метрополітені це мало статися ще у січні минулого року, потім дату переносили ще кілька разів. Врешті-решт, валідатори запрацювали у цьому квітні.

 Євген Лісічкин, член ГО «Харківський антикорупційний центр»
На сьогоднішній день вартість, яка нам відома, впровадження цього проекту була 185 мільйонів гривень, 6,5% з кожної поїздки, по умовам договору, мала отримувати фірма, яка впроваджує – «Платіжний центр» . Це, як запевняється, її кошти. Це зайшов інвестор у Харків для впровадження єдиного електронного квитка. 

Придбати E-ticket можна на зупинках громадського транспорту, проте і тут працюють далеко не всі термінали. Вартість електронного носія становить 30 гривень. У міськраді звітують: роботи з підключення системи у підземці тривають. Вже запустили 53 валідатори. Також встановили термінал самообслуговування у вестибюлях і 20 терміналів самообслуговування — в підземних пішохідних переходах.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «Харків’яни скаржаться на брак терміналів обслуговування E-ticket у метро (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 4 июля 2019 в 15:46;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Валідатори працюють, а от поповнити картки — проблема".