• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Смерть дитини: суд визнав винною директоку соцслужби (відео)

Общество   
Смерть дитини: суд визнав винною директоку соцслужби (відео)

Жовтневий райсуд визнав винною директорку Центру соцслужб Новобаварського району Олену Таркіну в службовій недбалості, через що загинула дитина.

Трагедія сталася восени 2017 року. Трирічний Максим помер від фізичного виснаження. Слідство встановило, що протягом майже року дитину бив батько Денис Політікін, а мати Наталія Лебединець не звертала на це уваги. Обидва вже відбувають покарання. За декілька тижнів до смерті Максима в соціальні служби звернувся його дядько.

Віталій Німаніхін, дядько померлого хлопчика
Первое заявление писал именно Таркиной. Таркина, по сути, приходила. Лебединец находилась дома, но не открыла дверь. И когда Лебединец оставили записку, она на следующий день явилась к ним.

Документи за результатами перевірки склали формально — зі слів матері, яка інформацію про насильство в сім’ї заперечувала. Тобто фактично будинок проблемної родини фахівці не відвідували. Таркіна своєї провини в смерті хлопця не визнає. Запевняє: зробила все, на що вистачало повноважень.

Олена Таркіна, директорка Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новобаварського району
 Я не могла відпрацювати жорстоке поводження в повному обсязі, тому що в мене немає жодного нормативного документа. У мене є тільки акт оцінки потреб. 

Суд звільнив Таркіну від відбування реального покарання. Їй дали три роки умовно з випробувальним терміном — рік. Також жінці заборонено обіймати певні посади протягом року.

 Віта Дубовік, речниця прокурора Харківської області
 Якщо протягом одного року ця людина не буде порушувати закон, буде виконувати усі установи вироку, то через рік ця судимість буде погашена. Якщо протягом року людина порушить закон — вона почне відбувати покарання спочатку. 

Прокуратура планує оскаржувати рішення суду. Адже, на їхню думку, чиновниця заслуговує суворішого покарання — 5 років в’язниці.

Віта Дубовік, речниця прокурора Харківської області
 Центр соцслужб міг стати ініціатором повноцінного рейду, у рамках якого дитина була б оглянута, перевірена і вилучена із сім’ї вчасно. Ми вважаємо, що просто написати відписки до органів — це недостатня ініціатива центру. 

Нещодавно почав діяти вирок відносно співробітниці служби у справах дітей. Її визнали винною в халатності й дали умовний строк. У Жовтневому райсуді розглядається справа щодо ювенальної інспекторки, яка, на думку слідства, також не вжила ніяких дій для збереження життя малюка. Батьки ж хлопчика подали апеляційну скаргу, бо винними себе не вважають. Це засідання призначене на 17 вересня.

Автор: Юлія Бойко
Популярно

Вы читали новость: «Смерть дитини: суд визнав винною директоку соцслужби (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 8 июля 2019 в 19:01;
  • Корреспондент Юлія Бойко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Жовтневий райсуд визнав винною директорку Центру соцслужб Новобаварського району Олену Таркіну в службовій недбалості, через що загинула дитина".