• Вт 23.04.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 39.78
  • EUR 42.31

Після трагедії в Одесі у Харківській області проінспектують близько 3 000 об’єктів (відео)

Общество   
Після трагедії в Одесі у Харківській області проінспектують близько 3 000 об’єктів (відео)

Протягом тижня до навчальних, адміністративних та інших будівель Харкова, де є скупчення людей, наглянуть з перевірками щодо протипожежної безпеки.

 

Артем Листопад, кореспондент

Накритий дах, біло-червона стрічка, а на табличці поруч зазначається «Увага! Небезпечно!». Це все наслідки пожежі у Харківській інженерно-педагогічній академії. Приміщення навчального закладу спалахнуло минулого літа. Тоді вдалося уникнути жертв.

 

 

Минулоріч через ремонтні роботи загорівся дах навчального корпусу академії. Пам’ятник архітектури мав багато дерев’яних конструкцій, що лише посилювало розповсюдження вогню. Він охопив площу у півтисячі квадратних метрів, рятувальникам довелося залучити додаткові сили. Після інциденту інженер вишу із пожежної безпеки звільнився. Сьогодні ж в академії стверджують: із того часу вжили додаткових заходів, щоб застерегтися від вогню. Та найголовніше — це інструктаж.

Василь Лаптій, інженер з пожежної безпеки

В этом году мы укомплектовали все пожарные краны рукавами, стволами, огнетушители обязательно здесь. В прошлом году — это около 200 тысяч потратили на эти мероприятия. В этом году — сигнализацию сделали во втором корпусе, тоже больше 200 тысяч. Перезарядкой огнетушителя занимаемся, семинары проводим.

 

Понівечений четвертий корпус інженерно-педагогічній академії ремонтувати будуть, але ще невідомо коли. Будівля на балансі облдержадміністрації, наразі розробляється проєкт. Через те, що заклад є пам’ятником архітектури, узгодження ремонту із Міністерством культури затягує процес, — стверджують керівники учбового закладу.

Євгеній Краснокутський, проректор з перспективного розвитку

Я думаю, что и на этот проект денег хватит денег. Но самое главное, чтобы было желание. Помочь. Именно, чтобы Киев нас услышал, чтобы было ускорено возможность восстановления нашего корпуса.

 

 

Протягом тижня до навчальних, адміністративних та інших будівель Харкова, де є скупчення людей, наглянуть з перевірками щодо протипожежної безпеки, повідомили рятувальники. Таке розпорядження надав президент Володимир Зеленський після трагедії в Одесі. Там продовжують розбирати завали після пожежі в технікумі. Відомо про смерть 12 людей. Серед них студенти, викладачі та один рятувальник. У Харківській області перевірки розпочались у Лозовій. Першим проінспектували місцевий коледж мистецтв.

Олексій Кучер, голова ХОДА

Він в жахливому стані і враховуючи ті наслідки, які можуть бути, а там навчається 220 дітей, зрозуміло, що ми не зможемо. Чітко було повідомлено керівником так і рятувальниками, що ми не зможемо забезпечити безпеку дітей в цьому закладі.

 

В області перевірять близько 3000 тисяч об’єктів, повідомив Олексій Кучер. Завершити інспектування мають до 10 січня.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Після трагедії в Одесі у Харківській області проінспектують близько 3 000 об’єктів (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 9 декабря 2019 в 19:42;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Протягом тижня до навчальних, адміністративних та інших будівель Харкова, де є скупчення людей, наглянуть з перевірками щодо протипожежної безпеки".