• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Харків — лідер в Україні за кількістю випускників, що склали ЗНО на 200 балів (відео)

Общество   
Харків — лідер в Україні за кількістю випускників, що склали ЗНО на 200 балів (відео)

31 випускник Харкова склав ЗНО на 200 балів. Цьогоріч це найкращий результат в Україні.

Віталіна Аліпова згадує момент, коли побачила свої бали із ЗНО. По 200 — з фізики й математики, 198 — з української мови та літератури. Дівчина — випускниця 27 фізико-математичного ліцею. Однак навчалася там лише останні два роки, каже Віталіна.

Віталіна Аліпова, склала ЗНО на 200 балів

Училась в обычной школе, потому что эта находится на достаточно далеком расстоянии и добираться очень долго. А после 9-го решила перейти, потому что мне не хватало математики и физики.

Захоплювалася точними науками з дитинства, розповідає Віталіна. Однак зізнається, що жоден із її родичів не розділяє таке хобі, всі вони мають професії, аж ніяк не пов’язані з обчислюваннями.

Віталіна Аліпова, склала ЗНО на 200 балів

Иногда было такое, что допустим, я подбегала к маме и просила, чтобы она задала мне какой-то математический пример. Мне это какое-то удовольствие приносило. Нас к ЗНО не готовили. Вообще Сергей Александрович дает нам гораздо высший уровень математики и мы показали, что мы можем самостоятельно подготовиться к ЗНО.

Із репетиторами дівчина не займалася, лише відвідувала позашкільні заняття з математики. І хоча зі ЗНО отримала 200 балів — вчителі оцінили її знання на 9. Сама Віталіна з оцінкою в атестаті згодна, мовляв, є й більш вправні учні. Класна керівниця Лариса Кудіна акцентує: мають ще 5 випускників, які склали ЗНО на максимальний бал.

Лариса Кудіна, класна керівниця 

Діти чудові, доброзичливі, чуйні, активні. Я всім бажала: здати на 200 балів, менше я нікому не бажала, тому, я думаю, бог почув мої молитви й вони так склали, вони дійсно на це заслужили.

У ліцеї додають: весь час намагаються покращувати якість навчання. Аби не знизити її цьогоріч через карантин, довелося неабияк попрацювати дистанційно.

Юлія Яременко, директорка Харківського фізико-математичного ліцею № 27

Ми зробили неможливе. Ми створили систему роботи, в нас проводилися уроки за розкладом, дистанційні, із залученням усіх учнів, вчителів. Звичайно батьки створювали умови, допомагали розв’язувати завдання.

Віталіна планує вступити до університету імені Каразіна та вивчати прикладну математику. Після — займатися власним бізнесом. Дівчина додає: скласти іспити успішно можна лише, якщо готуватися до них впродовж усіх 11 класів. Тим часом, у департаменті освіти Харківської міськради повідомили: випускникам, які отримали на ЗНО 200 балів, вручатимуть грошові премії. Цьогоріч є 31 такий учень і це — найкращий показник в Україні.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Харків — лідер в Україні за кількістю випускників, що склали ЗНО на 200 балів (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 4 августа 2020 в 19:47;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "31 випускник Харкова склав ЗНО на 200 балів. Цьогоріч це найкращий результат в Україні".