• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +25°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

У листопаді на Харківщині діятимуть нові коронавірусні бригади (відео)

Харьков   
У листопаді на Харківщині діятимуть нові коронавірусні бригади (відео)
Антон Малиновський, кореспондент
Кількість хворих на COVID стрімко зростає. У зв’язку з цим на Харківщині збільшать число коронавірусних бригад. Саме вони виїжджають до пацієнтів, у яких є симптоми хвороби. 

Нових бригад буде п’ять. Тож загальна їхня кількість становитиме тридцять вісім. Директор «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктор Забашта каже, що нові команди медиків почнуть працювати вже з листопада.

Віктор Забашта, директор «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»
Це, звичайно, місто з областю. Диференційовано ми не поділяємо по районах, тому що вони дійсно взаємозамінні, вони надають допомогу саме в тій місцевості, де вони знаходяться на цей час. 

За словами Забашти, ця кількість бригад буде задовільною при нинішній динаміці хвороби. Але за необхідності є можливість створити і нові. Каже, що допомогу хворим на COVID можуть надати і звичайні працівники «швидкої».

Віктор Забашта, директор «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»
У всіх бригадах є кисневі інгалятори. В кожній третій є апарати штучної вентиляції легень. Сьогодні це ще й апарати з функцією СІПАП. Будь-яка бригада оснащена, на кожного члена бригади, засобами індивідуального захисту. 

За інформацією облдержадміністрації, з наступного тижня хворих на COVID почнуть приймати дві харківські лікарні «Укрзалізниці». Водночас з початку пандемії в Україні кількість випадків хвороби майже досягла відмітки у триста вісімдесят тисяч. Депутат Харківської міської ради Олександр Давтян обурений діями Кабінету міністрів, який дозволив використовувати кошти із COVID-фонду на створення серіалів патріотичного спрямування.

Олександр Давтян, депутат Харківської міськради, бізнесмен
У нас в больницах не хватает лекарств, у нас не хватает препаратов. А мы ковидные деньги пустим на сериалы. 100 миллионов, даже если бы в Харьков дали на несколько больниц, по 2, по 3, по 5 миллионов — это все равно была бы поддержка! 

Згідно з рішенням Держкомісії з надзвичайних ситуацій, із другого листопада Харків та Богодухівський і Золочівський райони залишаться у «червоній» зоні карантину. Кількість хворих у Харкові майже чотириста людей на сто тисяч населення. З понеділка у школах «червоної» зони перший-четвертий класи будуть навчатися очно, інші — дистанційно.

Автор: Антон Малиновський
Популярно

Вы читали новость: «У листопаді на Харківщині діятимуть нові коронавірусні бригади (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 30 октября 2020 в 18:36;
  • Корреспондент Антон Малиновський в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Через стрімку динаміку розповсюдження коронавірусу в регіоні створять додаткові ковід-бригади «швидкої допомоги»".