• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові відбувся мітинг за право володіння зброєю (відео)

Общество   
У Харкові відбувся мітинг за право володіння зброєю (відео)

У центрі Харкова мітингували за право вільно володіти зброєю.

Мітингуючі вимагали змін у законодавстві щодо самооборони, заявляючи: людина має захищатися всіма доступними методами.

Антон Швець, організатор акції:

Мы считаем, что текущая правоприменительная практика в контексте самообороны — дискриминационная. Украинцы не могут себя защитить. При этом качество предоставляемых государством услуг правоохранительных органов — абсолютно никакое. Просто нужно разрешить носить короткоствольное оружие и поменять правоприменительную практику по самообороне так, чтобы люди могли себя защищать.

Учасник мітингу Максим Ржевський каже: проблема в тому, що люди не можуть захистити себе від нападника, навіть коли він вліз до їхнього житла.

Максим Ржевський, учасник мітингу:

Це буде інкриміновано не як самозахист, а як ненавмисне чи навмисне вбивство. А далі події будуть розвертатися зовсім іншим шляхом: людина або віддасть багато грошей, нервів, часу і все одно буде сидіти в СІЗО. Або отримає реальний строк.

Віра, харків’янка:

Ну какая самооборона? Сейчас вообще масса случаев, когда просто неадекватные люди владеют оружием.

Олексій Успаленко, харків’янин:

Я думаю, что если выдать оружие каждому человеку, то 80% начнут пользоваться им не по назначению.

В Україні право на володіння зброєю видають лише органи внутрішніх справ. Окрім наявності необхідних документів, людина має працювати у певній сфері. Бути суддею, адвокатом чи журналістом. Юрист Роман Чумак пояснює: в судовій практиці важко довести факт перевищення самооборони.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес»:

К сожалению, очень часто бывает так, что человека, применившего оружие, обвиняют в совершении умышленного убийства. А не в том, что он защищал свои права и неадекватно оценил обстоятельства, и применил большую силу, чем та, которую необходимо было применить в этой ситуации.

Якщо такий закон з’явиться, каже юрист, у ньому має бути чітке розмежування між перевищенням необхідної самооборони та умисним вбивством.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес»:

То есть более четко расписать, в каких ситуациях и в каком случае человек имеет право на защиту своей жизни и здоровья.

Минулого року мешканка селища Артюхівка Зміївського району застрелила незнайомця, який увірвався в її будинок та був напідпитку. Жінка була разом із  двома дітьми. Діставши чоловікову рушницю, вона зробила декілька пострілів гумовими та бойовими набоями. З 6-го разу зловмисник отримав смертельне поранення в голову. Зараз в Україні заборонено володіти короткоствольною зброєю. У Верховній Раді зареєстровано низку законопроектів щодо її легалізації.

Автор: Ольга Куріленко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відбувся мітинг за право володіння зброєю (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 8 октября 2018 в 19:04;
  • Корреспондент Ольга Куріленко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Учасники мітингу вимагали змін у законодавстві про самооборону".