• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові можуть знову зрости тарифи на опалення і гарячу воду (відео)

Общество   
У Харкові можуть знову зрости тарифи на опалення і гарячу воду (відео)

Цього місяця ціни вже підняли: на опалення на 5,5% і до 10,5% — на гарячу воду.

У Харкові ще на 16,4-17,89%  можуть зрости тарифи на опалення і гарячу воду, після того як їх погодить профільна нацкомісія. Цього місяця ціни вже підняли: на опалення на 5,5% і до 10,5% — на гарячу воду. Нове підвищення тарифів обговорюють у «Харківських теплових мережах». Тут — громадські слухання, але представники громади спілкуються неохоче.

 Надо же услышать. Что обсуждать, если мы еще не знаем насколько.

Гендиректора «Тепломереж» Сергія Андрєєва нема. Його заступниця наводить приклад, що родина з трьох людей, яка мешкає в двокімнатній квартирі, буде платити за опалення і гарячу воду на 400 гривень більше. Причини — подорожчання газу, холодної води, а також теплової енергії від ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5. В КП стверджують: якщо тарифи не підняти, збитки підприємства в листопаді і грудні тільки через «блакитне паливо» складуть  майже 890 мільйонів гривень.

Марина Магомедова, заступниця гендиректора КП «Харківські теплові мережі» з економіки

В городе Харькове тариф был с 7 ноября 1075,07. По сравнению с другими городами, в принципе, он как бы не является таким высоким.

Активісти цитують Володимира Гройсмана. Прем’єр заявив, що тарифи на опалення у зв’язку з подорожчанням газу можуть вирости не більше, ніж на 16%.

 Євген Лісічкін, член ГО «Харківський антикорупційний центр»

Де прем’єр-міністр в своїх розрахунках помилився? Можна таке питання?))

 Марина Магомедова, заступниця гендиректора КП «Харківські теплові мережі» з економіки

Зростання тарифів, розрахованих нами, складає 18,1%. Де було взято 16%, я не можу відповісти.

Обговорюють на слуханнях і опалювальний сезон. Його старт зайняв майже місяць, хоч анонсували вдвічі коротші строки. Як відзвітували в мерії, теплоносій подається в 100% будинків. Але за фактом є житло, де опалення вже встигло зникнути. Насамперед, через аварії. З 15 жовтня на внутрішньоквартальних мережах їх виникло 608.

 Євген Зінченко заступник головного інженера КП «Харківські теплові мережі»

Тиждень, може днів десять, була дуже тепла погода.  А потім погодні умови різко змінилися, і ми повинні було прискорювати процес, але пошкодження на це дуже і дуже вплинули. 185 дефектів виникло на магістральних мережах, вдумайтесь! Кожного дня копаємо. Це свідчить про те, що мережі надто і надто зношені.

Аварії у Київському і Шевченківському районах у мерії пояснюють тим, що труби довго були без води. З кінця травня до середини жовтня не працювала приватна ТЕЦ-5. При цьому відновила роботу вона після погашення боргу саме «Тепломережами». За інформацією віце-губернатора Євгена Шахненка, комунальники виплатили 400 мільйонів і стільки ж залишаються винні.

 Євген Лісічкін, член ГО «Харківський антикорупційний центр»

Чи коректно взагалі формулювати таким чином питання, що ТЕЦ-5 заважає початку опалювального сезону в Харкові?

Андрій Руденко віце-мер Харкова

Мы на сегодняшний день погасили львиную долю этого долга, благодаря в том числе и харьковчанам.  Многие харьковчане, к сожалению, не платят за ту услугу, которую подают «Харьковские тепловые сети». Эти суммы так велики и их достаточно для того, чтобы погасить все задолженности, которые на сегодняшний день есть у «Харьковских тепловых сетей».

Платити за опалення харків’яни мають з того дня, коли в них нагрілися батареї. В іншому випадку варто писати скаргу до «Тепломереж». Нові тарифи, як припускають комунальники, погодять у Києві на початку січня.

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові можуть знову зрости тарифи на опалення і гарячу воду (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 13 ноября 2018 в 15:44;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Цього місяця ціни вже підняли: на опалення на 5,5% і до 10,5% — на гарячу воду.".