• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Збірна України з жіночого регбі дебютувала у найвищому дивізіоні «Гран-Прі» (відео)

Общество   
Збірна України з жіночого регбі дебютувала у найвищому дивізіоні «Гран-Прі» (відео)

На харківському стадіоні «Динамо» відбувся фінальний тур чемпіонату Європи з жіночого регбі-7— олімпійської версії гри. 

Отриманню права на проведення турніру передувала кропітка робота організаторів. Місцева федерація регбі, обласна державна адміністрація і харківський осередок спортивного товариства «Динамо» привели до ладу інфраструктуру стадіону. А головне — відновили робоче місце регбісток: газон.

Максим Кравченко, директор турніру
Закуплено огромное количество травы высочайшего уровня, с которой работает «Шахтер» и «Металлист» в свое время работал. Была закуплена специальная техника. Это процесс, который длился не один месяц, и мы достигли того, чего хотели по газону.

Перші матчі принесли сенсаційний результат — бельгійки переграли чинних володарок олімпійської ліцензії, англійок. Виявляється, ті приїхали другим складом, адже головне завдання на сезон виконали. Інший лідер, збірна Франції, також привезла наполовину омолоджений склад і з ним дісталася фіналу.

Жаде ле Песк, капітанка збірної Франції
Це був дуже довгий сезон, в якому ми виграли домашній тур дивізіону «Гран-прі» і стали третіми в олімпійському відборі. На шляху до Токіо нас ще очікує міжконтинентальний відбір. Тому ми вирішили награти молодих дівчат і дати відпочинок основним виконавицям.

Українки та француженки грали у одній кваліфікаційній групі, перше місце в якій посіли гості. Господарки поступилися ще й Шотландії з Польщею. Географічним сусідкам програли порівняно небагато — 0:26. Харків’янин Юрій Бухало тренує наразі польок, але встигає слідкувати і за українською збірною.

Юрій Бухало, тренер збірної Польщі
Девчонки борются, девчонки с большим потенциалом. Нужно чуть-чуть терпения и понимание того, что такой перескок в уровне не будет мгновенным, поэтому дайте им возможность побороться, поиграть.

Можливість пограти за регламентом є максимальною — навіть в плей-ауті йде боротьба за місця. Перші очки українки набрали у грі з Уельсом, в якій, проте, поступилися. Не вдалось зачепитись за перемогу і в останньому протистоянні з Англією. Отже, Україна посіла останнє місце і повертається в дивізіон «Трофі».

Ольга Суркова, капітанка збірної України
Когда у нас есть такие игры и чемпионаты, хочется поучиться. Но я считаю, что учиться надо до того — находить средства и возможности для подготовки команды профессионального уровня. Выходить и «упираться рогами», а не просто провожать их.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «Збірна України з жіночого регбі дебютувала у найвищому дивізіоні «Гран-Прі» (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 23 июля 2019 в 16:46;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На харківському стадіоні «Динамо» відбувся фінальний тур чемпіонату Європи з жіночого регбі-7— олімпійської версії гри".