• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

Харківські активісти вимагають запровадження кримінальної відповідальності для розповсюджувачів наркоадрес (відео)

Харьков   
Харківські активісти вимагають запровадження кримінальної відповідальності для розповсюджувачів наркоадрес (відео)

“Солі”, “спайси” та “шишки”. У Харкові продовжують боротися із наркоадресами на стінах будівель. Майже півроку тому курсанти університету внутрішніх справ створили програму для блокування злочинних Telegram-каналів.

Анна Шевченко, кореспондентка
Харків продовжує заполоняти реклама наркотиків. Це Московський проспект, 98/2. На будинку нещодавно почали з’являтися нові адреси ділків у соціальній мережі Telegram. 

 

 

 

Мешканці спального району схвильовані: на цю вудку можуть потрапити й їхні діти.

Клара Троян — мешканка будинку, який розмальовують регулярно. За словами жінки, графітчики діють уночі, коли всі сплять.

Клара Троян, харків’янка
Даже школьники интересуются, ищут. Ну как это так? А? Ну со школьной скамьи все это и начинается. Я возмущена не знаю как. 

 

 

 

Декан факультету кіберполіції В’ячеслав Марков каже: затримати графітчиків чи закладників може кожен. Однак, за його словами, потрібно одразу викликати копів і не чинити самосуд.

В’ячеслав Марков, декан факультету кіберполіції ХНУВС
Лицо, которое совершило так званое гражданское задержание, обязано незамедлительно либо доставить лицо, которое оно задержало уполномоченным органам, то есть, в органы Национальной полиции, либо вызвать их на место. 

 

 

Марков демонструє відео з соцмереж. На ньому добре видно, як невідомі знущаються над наркозалежними.

В’ячеслав Марков, декан факультету кіберполіції ХНУВС
Лица, которые слили это видео, и лица, которые избивают… 3 видео мы нашли в пространстве Интернета. Это одни и те же лица. Я вам скажу больше. Оставление ребенка в опасности — это в чистом виде оставление любого человека в беде — это в чистом виде 136 статья Уголовного кодекса Украины «неоказание помощи лицу, которое требует помощи». 

 

Аби боротися з наркотогівлею в інтернеті пів року тому курсанти ХНУВС створили програму для блокування злочинних Telegram-каналів. До чата @stopdrugsbot може долучитися кожен.

Олексій Рвачов, старший викладач кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки ХНУВС
Об’єднати зусилля громадян по виявленню таких наркоадрес у місті знаходження, щоб потім, хто бажає приєднатися до їхнього зафарбовування. Виявлення цих Telegram-каналів, які розповсюджують наркотичні засоби, блокування цих каналів шляхом надсилання великої кількості скарг. 

 

Станіслав Жадан — голова соціального патруля. Пояснює: задача його громадської організації не карати, а проводити роз’яснювальну роботу. Вже реабілітували п’ятнадцять наркозалежних.

Станіслав Жадан, голова правління ГО Hunters Kharkov
То есть, человек с измененным сознанием, он там на бигборд «Харьков против наркотиков» и рекламу в Instagram — он внимания не обратит, но когда к нему подойдут люди и в том числе бывшие зависимые, которые в наших рядах есть. 5 и 10 лет употребления тяжелых наркотиков и объяснят ему на простом языке, что можно жизнь менять, можно сейчас вернуться к жизни — это, я считаю, благое дело, к которому должны присоединиться все общины и громады. 

 

За даними активістів, майже за півроку в Україні, зокрема й на непідконтрольних територіях, припинили діяльність більше трьохсот інтернет-наркокрамниць. Графітчикам платять у середньому  сто п’ятдесят гривень за напис, а максимальне покарання, яке їм за це загрожує, — штраф до майже півтори тисячі гривень. Активісти такою мірою незадоволені і мають намір вимагати запровадження кримінальної відповідальності.

Автор: Анна Шевченко
Популярно

Вы читали новость: «Харківські активісти вимагають запровадження кримінальної відповідальності для розповсюджувачів наркоадрес (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 января 2020 в 17:33;
  • Корреспондент Анна Шевченко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "“Солі”, “спайси” та “шишки”. У Харкові продовжують боротися із наркоадресами на стінах будівель. Майже півроку тому курсанти університету внутрішніх справ створили програму для блокування злочинних Telegram-каналів.".