• Пн 29.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.44

Директор дитбудинку у Харкові власною творчістю заробляє на ремонт паліативного відділення (відео)

Харьков   
Директор дитбудинку у Харкові власною творчістю заробляє на ремонт паліативного відділення (відео)

«Записки санітара Роми» або «Книга відчаю». Директор дитбудинку у Харкові власною творчістю заробляє на ремонт паліативного відділення.

Ось ця 3-річна дівчинка щойно завершила обідати та поспішає на кухню, аби віднести свою тарілку. Малеча живе у спеціалізованому будинку дитини «Гіппократ». Це заклад для дітлахів з особливими потребами. Спеціалісти допомагають малятам з діагнозами «ДЦП», «епілепсія», з вродженими аномаліями і хромосомними порушеннями.

Роман Марабян, директор Обласного спеціалізованого будинку дитини «Гіппократ»

Одна дитина може мати і двадцять, і тридцять діагнозів одночасно У нас якраз знаходяться діти-сироти, які мають тільки оці стани, які загрожують їх життю.

Наталя Коновалова завідувачка паліативного відділення Обласного спеціалізованого будинку дитини «Гіппократ»

Зараз літо, зараз гарна погода і вони більшу частину дня проводять на вулиці. Потім у реабілітаційному відділенні вони проходять процедури. Також є в нас психологи, реабілітаційні спеціалісти, є в нас басейн. І всі ці процедури діти отримують.

Працівники закладу нарікають: для повноцінного догляду за малечею постійно не вистачає фінансування.

Роман Марабян, директор Обласного спеціалізованого будинку дитини «Гіппократ»

Наші дітки-сироти перебували в палатах по п’ять, по шість дітей. Зараз ми плануємо наше відділення, щоб в одній палаті перебувала або одна дитина, або дві дитини, тобто ми хочемо привести стандарти для дітей-сиріт, які потребують паліативної допомоги, до світових стандартів.

Усе це критичне становище та постійний брак коштів набридли директорові, тому Марабян вирішив брати ситуацію у свої руки. Чоловік написав книжку новел «Записки санітара Роми». Це здебільшого історії про життя малюків в інтернаті, про стан медицини у країні.

Роман Марабян, директор Обласного спеціалізованого будинку дитини «Гіппократ»

Було сказано, що ми починаємо реформувати інтернатну систему. 23 роки тому було сказано, що у нас не буде інтернатів, що діти усі будуть у сім’ях, що все буде класно. Пройшло 23 роки. Інтернатна система тримає своїми лапами дітей за горло. Дітей система не залишає. Тому відчай і про те, що робить з дитиною інтернатська система, і про те, що наша медицина на жаль у жахливому стані.

«Книга відчаю» — так називає своє творіння Марабян. Охочі можуть придбати збірники, а кошти підуть на ремонт. Наразі на отримані раніше гроші у закладі вже оновили перший блок паліативного відділення.

Роман Марабян, директор Обласного спеціалізованого будинку дитини «Гіппократ»

Це типовий двомісний бокс, в якому перебувають дві дитини, він невеликий, ми виходили з наших можливостей по площі, от оце два ліжечка, маніпуляційний стіл. Кислородну лінію ми плануємо ще зробити, це дуже важливо, тому що багато наших дітей потребують кисневої підтримки.

Осучаснити планують і другий блок паліативного відділення, але поки всі малюки тісняться в цьому. Директор будинку звертається до всіх небайдужих з проханням про допомогу.

Автор: Вікторія Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: «Директор дитбудинку у Харкові власною творчістю заробляє на ремонт паліативного відділення (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 июня 2020 в 17:23;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "«Записки санітара Роми» або «Книга відчаю». Директор дитбудинку у Харкові власною творчістю заробляє на ремонт паліативного відділення".