• Пт 17.05.2024
  • Харьков  +12°С
  • USD 39.43
  • EUR 42.85

Потрощений під’їзд: мешканці історичного будинку у Харкові вимагають ремонту (відео)

Общество   
Потрощений під’їзд: мешканці історичного будинку у Харкові вимагають ремонту (відео)

З одного боку — новенький ліфт, просторі коридори та приємне освітлення. З іншого — розбиті східці, відвалені шматки стіни та туалет для безхатьків.

Артем Листопад, кореспондент

Усе це — частина одного будинку, що розташований в центральній частині Харкова, на вулиці Полтавський Шлях. Шестиповерхівку неодноразово ремонтували, але третій під’їзд чомусь обходять стороною. 

Історики повідомляють, що в цьому будинку до революції мешкав Нестор Махно із родиною. Та протягом останніх десятиліть шестиповерхівку, яка увійшла до багатьох туристичних маршрутів Харкова, поділили на дві частини: ту, де роблять ремонт, і іншу, де про нього тільки мріють.

Артем Листопад, кореспондент

На жахливий стан під’їзду мешканці скаржаться вже багато років. Кажуть, що ладні були змиритися, якби хоч ліфти працювали. Їх тут два, і обидва — обірвані.

Бар’єр у чотири поверхи щодня долає подружжя Медвєдєвих. Надії це вдається досить важко, бо вагітна.

Надія Медвєдєва, мешканка будинку №31 по вулиці Полтавський Шлях

Была угроза выкидыша. Два раза лежала в больнице. Врачи сказали, что нельзя ходить, никаких физических нагрузок, ничего. А мне приходится. Пролеты большие, три пролета, пешком на четвертый этаж очень тяжело. Хочешь-не хочешь, а надо подыматься. Не могу же на улице ночевать

Чоловік Надії Микола показує купу паперів.

Усе це — звернення до комунальних служб із проханням відремонтувати під’їзд або ліфти. Частину чоловік отримав від сусідів.

Микола Медвєдєв, мешканець будинку №31 по вулиці Полтавський Шлях

Ну естественно, это опасно. Потому что с утра сыпется штукатурка, со стен сыпется штукатурка. Здесь постоянно, пардон, лица без определенного места жительства ночуют. Наркоманы делают закладки в наших счетчиках. Как туалет используется наш подъезд. И никаких движений, никаких реакций нет.

У «Харківміськліфті» повідомили, що не мають укладеного договору на обслуговування ліфтів у третьому під’їзді та порекомендували отримати інформацію у керівника дільниці «Жилкомсервісу». А там запевнили, що знають про жахливий стан під’їзду, тому внесли його до списків на ремонт і передали на узгодження вищому керівництву. На інші питання не відповіли — мотивують відсутністю інформаційного запиту.

Марина Михнюк, начальниця дільниці №54 КП «Жилкомсервіс»

Мы, как участок «Жилкомсервис», мы не распоряжаемся финансированием. Мы внесли в проект титульного списка по проведению ремонтных работ данного подъезда данного адреса. То есть, мы внесли в проект титульный. Но на данный момент информации о том, будут ли проводиться в этом году или не будут — на участке у нас отсутствуют.

Натомість у відповіді на інформзапит мешканців у профільному департаменті міськради запевнили, що у поточному річному плані таки передбачений ремонт третього під’їзду. Обіцяють його провести до кінця року. Місцеві говорять, що в цьому сумніваються.

Хочеш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм канал: t.me/objectivetv або на вайбер канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Потрощений під’їзд: мешканці історичного будинку у Харкові вимагають ремонту (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 14 июля 2020 в 15:48;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "З одного боку — новенький ліфт, просторі коридори та приємне освітлення. З іншого — розбиті східці, відвалені шматки стіни і туалет для безхатьків".