• Сб 30.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Шостий день без води: у Лозовій можуть ввести надзвичайну ситуацію через аварію на трубопроводі (відео)

Общество   
Шостий день без води: у Лозовій можуть ввести надзвичайну ситуацію через аварію на трубопроводі (відео)

Жителям Лозової налагодили погодинне постачання води, але й із цим виникли проблеми

Лозівська мерія не виключає введення надзвичайної ситуації через аварію на трубопроводі. З минулого тижня містяни частково залишилися без води. У мерії доповіли, що аварія сталася на відрізку водогону від Краснопавлівки до Лозової.

Олександр Жидков, перший заступник Лозівського міського голови

Під залізницею токи фуко, які руйнують металеві споруди. У даній ситуації це труба. Привели її в негідність.

Основну частину води для жителів Лозової беруть із Краснопавлівського водосховища. Але аварія це унеможливлює. А води у резервуарах «Лозоваводосервісу» недостатньо.

Володимир Кириченко, директор ДП «Лозоваводосервіс» КП «Теплоенерго»

На пожежогасіння у нас мінімальний рівень — 70 сантиметрів ми залишаємо. Так що для пожежогасіння вода є — це 1500 метрів кубічних. Зараз ми підбираємо замість тих 250, що нам потрібно, 120 метрів кубічних йде.

Спочатку людям налагодили водопостачання за графіком, але згодом із цим виникли проблеми. Якщо їх не усунуть, то будуть переводити навчальні заклади на дистанційний режим, обмежувати роботу лікарень та закладів соцсфери. Працівники «Харківводоканалу» намагаються переключити Лозову з аварійної «нитки» водопостачання на іншу.

Олександр Жидков, перший заступник Лозівського міського голови

Вони нам доповіли, що знайшли перетоки, коли перекривали одну «нитку» і вода повинна йти по одній «нитці», а вона перетікала в другу — аварійну. І належним чином об’єм води не надходив до міста Лозова.

Труба, яку прорвало, вже давно віджила своє, кажуть у мерії. Але для того, щоб замінити понад 30 кілометрів мереж, треба понад 750 мільйонів гривень. Тож на цій ділянці аварії трапляються доволі часто, розповідають у мерії. Зараз у Харківській облдержадміністрації розробляють проєкт заміни водогону.

Сергій Магдисюк, голова департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА

Ми розуміємо, що таких великих коштів немає ні в лозівському бюджеті, ні в обласному бюджеті. Тому ми будемо звертатися до державного бюджету, щоб нам були надані кошти для того, щоб почали роботи по реконструкції цього водогону. 33 кілометри у двохтрубному вирахуванні — ми маємо майже 70 кілометрів водогону. Плюс 4 підйоми . Плюс проходження під залізною дорогою.

На місці аварії продовжуються роботи.

Олександр Жидков, перший заступник Лозівського міського голови

Обіцяють сьогодні до кінця дня надати ту кількість води, щоб давати погодинно зранку. Це перше. Друге, після 16 години, коли вони залізуть у цю трубу, оцінять ситуацію — вони мені скажуть, скільки часу треба на ремонт оцієї основної гілки.

Тож поки аварію усувають, місцеві вимушені носити технічну воду з автоцистерн.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Шостий день без води: у Лозовій можуть ввести надзвичайну ситуацію через аварію на трубопроводі (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 2 марта 2021 в 18:56;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Жителям Лозової налагодили погодинне постачання води, але й із цим виникли проблеми".