• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +7°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

COVID-пацієнтів із Харкова везуть до Чугуєва: як це пояснюють чиновники ОДА (відео)

Общество   
COVID-пацієнтів із Харкова везуть до Чугуєва: як це пояснюють чиновники ОДА (відео)

У Чугуївській лікарні залишилося 40 вільних місць для COVID-пацієнтів. Минулої доби туди привезли харків’ян, хворих на коронавірус.

Артем Листопад, кореспондент

У Чугуєві є один медзаклад, де лікують хворих на коронавірус. Ось це відділення розраховане на 150 людей із COVID. Днями саме сюди привезли хворих із Харкова.

Про це повідомила очільниця міста Галина Мінаєва в Telegram. І додала, що ситуація із захворюваністю на Чугуївщині погіршується.

Галина Мінаєва, міська голова Чугуєва

13 пацієнтів нашої лікарні — харків’яни, яким не вистачило місць у лікарнях обласного центру.

Загалом у відділенні для COVID-пацієнтів на ранок 17 березня перебували 110 осіб.

Вікторія Різанова, начальниця відділу охорони здоров’я Чугуївської міськради

На сьогодні 82 особи з підтвердженим діагнозом COVID. У тому числі 12 осіб перебувають у реанімації. Діти не поступають до нашої лікарні. Діти з підозрою на COVID відправляються на лікування до харківських лікарень.

У департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації кажуть, що вільних місць в опорних обласних лікарнях, що розташовані в межах Харкова, вистачає. Мовляв, лише у закладах «Укрзалізниці» є понад 700 вільних місць. Щоправда, відмовляються говорити, скільки там кисневих трас, адже їх начебто не вистачає.

Геннадій Бондарчук заступник директора департаменту охорони здоров’я ХОДА

Скільки? — Ну візьміть рулетку, поїдьте й поміряйте.

А загалом, враховуючи резерв, прийняти хворих на коронавірус можуть 25 лікарень, кажуть у ХОДА.

Геннадій Бондарчук заступник директора департаменту охорони здоров’я ХОДА

У закладах охорони здоров’я Харківської області на сьогоднішній день на лікуванні від коронавірусної хвороби перебувають 2097 осіб. Заповненість ліжок — 43,2%.

 

Але пацієнтів все одно відправили до Чугуєва. Чому так сталося — в департаменті точної відповіді не надали. Тільки сказали, що пацієнтів інколи ближче везти до Чугуєва, ніж до лікарень Харкова.

Геннадій Бондарчук заступник директора департаменту охорони здоров’я ХОДА

На той момент не було місць і їх відправили в Чугуїв, правильно? Поясність, будь ласка, чесно, не розумію. — Будь-яких відмов з госпіталізації пацієнтів в той день, коли вони потрапили в чугуївську лікарню, не було.

Попри те, що на Чугуївщині приймає хворих лише одна лікарня, вона була переповнена тільки на початку пандемії, говорить директор медзакладу. І додає: всі 150 місць оснащені киснем.

В’ячеслав Грушка, директор Чугуївської центральної лікарні

Позавчера поступило 20 человек, за эти сутки — 12. У нас, как бы, опорная больница заведена. Мы принимаем всех больных, которые нуждаются в кислородной зависимости, лечении или подозрение.

Чугуївська лікарня має дві діжки з киснем по 600 літрів та балони, додав директор. Наразі фахівці встановлюють ще одну ємність на 2 тисячі літрів.

Дмитро Дробот, депутат міської ради Чугуєва

Зі слів пацієнтів, які там проходили лікування, ситуація складна в тому плані, що не вистачає зараз кисню на всіх. І не всіх можуть підключили до апарату. А з іншого боку, щодо наявності ліків, то там, у принципі, все більш менш ок.

Дробот додає, що вже не вперше пацієнтів везуть із Харкова до Чугуєва. Каже, що після першої хвилі частину відділень, навіть родильне, переобладнали під «ковідні».

Дмитро Дробот, депутат міської ради Чугуєва

Міська лікарня є лідером після Харкова по кількості прийнятих COVID-хворих. Тому і кошти, відповідно, ідуть за пацієнтами. І коштів, які вони отримували минулого року, є один із найбільших після Харкова лікарнею.

 

Любов, співробітниця Чугуївської центральної лікарні

Хватает вам, как работникам, спецодежды, масок? — Да, всего хватает. — А пациентов больше стало? — Конечно. — Намного? — Да.

 

Сергій, житель Чугуєва

Как тут обстановка? Хватает ли всего необходимого? — Ты думаешь, я знаю? Они ничего не говорят, система типа. С врачами очень трудно пообщаться, они практически неуловимые. И информации ноль. Только информация идет от родных, которые лежат. И то, не в полном объеме.

Надвечір у Харкові розпочалося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ній вирішуватимуть питання щодо епідситуації в регіоні. Але журналістів на засідання не пустили.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «COVID-пацієнтів із Харкова везуть до Чугуєва: як це пояснюють чиновники ОДА (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 марта 2021 в 19:31;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Чугуївській лікарні залишилося 40 вільних місць для COVID-пацієнтів. Минулої доби туди привезли харків’ян, хворих на коронавірус".