• Сб 04.05.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.53
  • EUR 42.31

У спанієля, якого жорстоко відлупцював стільцем господар, незабаром може з’явитися новий дім (відео)

Общество   
У спанієля, якого жорстоко відлупцював стільцем господар, незабаром може з’явитися новий дім (відео)

Минув рік відтоді як на балконі харківської п’ятиповерхівки господар відлупцював п’ятимісячного щеня стільцем.

Спанієль весь цей час жив у комунальному притулку. Після побоїв, згадує ветеринар, він нікого до себе не підпускав.

Дмитро Войцеховський, ветеринар КП «Центр поводження з тваринами»

Рычал, пытался покусать. Сидел в углу забивался. И первые, наверное, сутки сидел я с ним в вольере. Ночевал. Пока был малыш, думали, что спаниель. Но сейчас что-то среднее между лабрадором и спаниелем.

 

Про жорстокі знущання над твариною харків’яни дізналися завдяки комунальнику. Чоловік побачив, як на балконі п’ятиповерхівки б’ють 5-місячне цуценя та викликав поліцію. 30 березня собаку доправили до Центру поводження з тваринами. У нього діагностували перелом щелепи, вибиті зуби, черепно-мозкову травму та гематому сечового міхура. Тоді медики не давали жодних прогнозів.

Дмитро Войцеховський, ветеринар КП «Центр поводження з тваринами»

Прооперировать сразу мы его не могли из-за высокого давления внутричерепного. С таким высоким давлением животное сразу могло умереть.

 

Власник собаки, який за словами свідка відлупцював цуценя, провину не визнав. Після інциденту він вийшов до журналістів із ножем. А після розмови почав погрожувати.

Володимир Котенко, власник тварин 

Я никого не бил, ни над кем не издевался. Вы что? Общество на меня давит.

Згодом Джоні, саме таку кличку дали собаці у притулку, таки зміг подолати всі негаразди.

Дмитро Войцеховський, ветеринар КП «Центр поводження з тваринами»

Дней за 16 у него полностью срослась челюсть. Потом месяца через полтора у него поменялись зубки, зубки были молочные, которые были выбиты. Зубная формула была целая, поэтому он восстановился. Лечили долго, лечили сложно.

Історія набула резонансу, тож охочі взяти цуценя буквально записувалися в чергу.

Ольга Голубєва, речниця КП «Центр поводження з тваринами»

Більше двохсот осіб захотіли стати власником цього чудового песика. Вже після 30 чи 40 дзвінка ми навіть завели окремий блокнот, в який записували людей.

 

Та найкраще працівникам притулку запам’яталася дівчина, яка чи не найбільше переймалася станом Джоні. Її звати Вікторія.

Вікторія Міхалап, харків’янка

У нас є за містом дача і дуже велика земельна ділянка. І він буде жити там. У нас вже готовий вольєр для нього. Все вже готово, ми його чекаємо, навіть іграшки понакупляли.

 

Новим власникам варто не позбавляти Джоні уваги і просто любити. Але, вочевидь, іноді собака боятиметься різких рухів, каже зоопсихолог.

Сергій Клочко, зоопсихолог

Мягкое отношение, доброе, ласка, внимание, какие-то рамки и все, и больше ничего не будет. Главное — это не командовать собакой. Не нужно его дрессировать, использовать командный голос.

Однак поки Вікторія не може забрати Джоні. Адже триває слідство у справі про знущання над твариною. Тож поки дівчина лише навідується до собаки у притулок та чекає на вирок суду.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «У спанієля, якого жорстоко відлупцював стільцем господар, незабаром може з’явитися новий дім (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 19 марта 2021 в 15:58;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Минув рік відтоді як на балконі харківської п’ятиповерхівки господар відлупцював п’ятимісячного щеня стільцем".