• Сб 27.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Плавчині, які виграли 8 медалей чемпіонату Європи, повернулися до Харкова (відео)

Спорт   
Плавчині, які виграли 8 медалей чемпіонату Європи, повернулися до Харкова (відео)

До Харкова повернулась збірна України з артистичного плавання, яка на чемпіонаті Європи в Будапешті здобула по чотири золоті і срібні нагороди.

Результат — найкращий серед команд-учасниць. Змагань у цьому виді спорту не було більше року, і це — проблема, кажуть тренерки. Адже немає мети, до якої прямувати, отже — немає і мотивації.

Олеся Зайцева, тренерка збірної України з артистичного плавання

Это — на подсознательном уровне. И тренеры, и девочки-спортсменки стараются подвести итог своей работы. Просто тренировки — это монотонно, неинтересно. А старт — это эмоции, адреналин и соперничество.

Єдина представниця збірної, в якої є всі вісім медалей — Марта Федіна. Окрім групових і дуетних програм вона виконувала сольні номери. Оскільки мова — про творчий вид спорту, перелаштовуватись з одного виду на інший доводиться і фізично, і подумки, каже плавчиня. Та особливо це її не переймає.

Марта Федіна, чемпіонка Європи з артистичного плавання

Не то, чтобы легко, но точно — нетяжело. Потому что, когда музыка играет, у меня внутри смена происходит сама собой, и под каждую музыку свою эмоцию показываешь, свое движение. Наверное, на тренировках это до автоматизма доходит, что об этом даже не задумываешься.

На світовій арені збірна України виокремлюється акробатичними елементами. Їх виконує Аліна Шинкаренко, бо вона — найменша і найлегша, її зручно виштовхувати з води. Зазначає, що акробатикою має займатися додатково до плавання — самої наявності стрибку недостатньо, потрібно ще виконати його чисто.

Аліна Шинкаренко, чемпіонка Європи з артистичного плавання

Надо красиво зайти в воду, чисто, не «ляпнуться» — на живот или на спину. В принципе, — судейство, оценивание, — как в прыжках в воду. Сейчас вводят систему, где будут цениться сложность и чистота «входа» и «отхода», высота «отхода», — все будет, как в прыжках в воду.

Збірна України повністю складається з представниць Харківської області. Команда має обидві ліцензії на Олімпійські ігри — в дуетних і групових програмах. На минулій Олімпіаді в Бразилії українки посіли четверте місце, поступившись збірній Японії менше балу. Наразі дівчата готові виправити цю математичну похибку.

Анастасія Савчук, чемпіонка Європи з артистичного плавання

— Конечно, будем работать на золотую медаль, без этого — никуда. Но, думаю, с Японией будем бороться впритирку.
— Осталась с Рио спортивная злость на них?
— Осталась. На чемпионате мира в Анжу мы у них выиграли. Надеюсь, судьи так же будут судить.

Автор: Олександр Григоров 
Популярно

Вы читали новость: «Плавчині, які виграли 8 медалей чемпіонату Європи, повернулися до Харкова (відео)»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 мая 2021 в 18:31;
  • Корреспондент Олександр Григоров  в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "До Харкова повернулась збірна України з артистичного плавання, яка на чемпіонаті Європи в Будапешті здобула по чотири золоті і срібні нагороди".