• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +20°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

Збитки на мільйони гривень: у Харкові звільнили директорку областного дитбудинку №3 (відео)

Харьков   
Збитки на мільйони гривень: у Харкові звільнили директорку областного дитбудинку №3 (відео)

Відповідне рішення ухвалили напередодні на сесії облради. Жінка обіймала цю посаду понад 20 років — від дня відкриття закладу. І за цей час суперечки щодо її діяльності виникали неодноразово.

Тамара Скульська, ексдиректорка Харківського обласного будинку дитини №3

Вы же слышите, что я не согласна? Но я сейчас в таком состоянии… Без комментариев.

Так Тамара Скульська коментує рішення профільної комісії облради щодо її звільнення з посади директорки дитбудинку №3. Жінка очолювала його більше 20 років.

Тамара Скульська, ексдиректорка Харківського обласного будинку дитини №3

Я в этом учреждении работаю с первых дней этого учреждения. Я люблю свою работу. Я люблю детей.

Натомість депутати мають щодо цього дещо іншу думку. Стверджують: раніше навідувалися до дитбудинку, аби перевірити документацію та дізнатися, в яких умовах проживають вихованці. І зробили наступні висновки:

Алла Ройтблат, депутатка Харківської облради

Там проводяться закупівлі без «ProZorro». Без обґрунтувань вони завищують ціну, значно завищують. Також там неефективне використання коштів обласного бюджету при придбанні послуг прокату та оренди автомобілів.

 

Сергій Гладкоскок, депутат Харківської облради

На даний час там розміщено 28 дітей. Обслуговує вказаних дітей 170 працівників. Там 20 вакантних місць, а цей залишок, який передбачений на заробітну плату їм — вони собі виплачували премії.

Депутати констатують: конфлікти навколо дитбудинку розпочалися ще кілька років тому. На діяльність установи та її працівників нарікали волонтери, представники незалежної моніторингової групи та самі містяни. Наприклад, у 2018-му харків’янка хотіла передати дітям подарунки та поспілкуватися з малечею. Однак замість вдячності, обурилася жінка, почула різку відмову.

Працівниця Харківського обласного будинку дитини №3

Главврач на обходе и у нее нет времени, детей увидеть нельзя, а помощь оставьте на входе.

Куди поділися ті пакунки та чи отримують взагалі якусь волонтерську допомогу вихованці — досі невідомо. Водночас працівники дитбудинку пояснюють, що це заклад закритого типу та всіх охочих впускати не мають права. У 2019 році Моніторингова група «Української мережі за права дитини» все ж потрапила в дитбудинок. Тоді фахівці розповіли кореспондентці МГ «Об’єктив» про ряд порушень з боку дирекції закладу.

Вікторія Тищенко, учасниця комісії «Української мережі прав дитини»

На вопрос наш: «Где полотенца у детей? Висит 3, в группе – 13 человек» — она поворачивается и задает вопрос воспитателю: «А где полотенца?» Это директор, который руководит данным детским учреждением. Она вообще не в курсе, что происходит в ее группах.

Також фахівці з’ясували, що годують малечу салом та морозивом, опікуються дітьми нетверезі працівники, а лікують — протермінованими препаратами. Щоправда так і не відшукали члени комісії ані зубних щіток для дітей, ані чистої одежі, ані іграшок.

Тамара Скульська, ексдиректорка Харківського обласного будинку дитини №3

2019 год учреждение не могло работать. 2 месяца проверяла прокуратура, потому что по какому-то субъективному мнению определенных лиц… Это был волонтер… Очень сложный же был год. Уважаемые депутаты, а что не так в работе нашего учреждения?

 

Сергій Гладкоскок, депутат Харківської облради

Фінансові порушення. Це — 4 мільйони гривень. 4 мільйони складається з деяких позицій. Одна позиція — закупка товарів, робіт та послуг без тендерної процедури. Використання автомобільного транспорту. Завищення штатного розпису. Закупка по завищених цінах продуктів харчування.

Гладкоскок звітує: дослідив діяльність дитбудинку за останні 3 роки. Стільки часу минуло після перевірки моніторингової комісії. На думку депутата, більшість проблем так і не усунули. Тож відповідні документи щодо діяльності ексдиректорки дитбудинку Тамари Скульскої вже передали до прокуратури, а напередодні на сесії облради депутати таки підтримали рішення про звільнення жінки. Попри це вона зможе взяти участь у конкурсі на посаду очільниці закладу.

Тамара Скульська, ексдиректорка Харківського обласного будинку дитини №3

— Будете брати участь?

— Еще не знаю.

— Поки що будете вирішувати?

— Да, спасибо.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Збитки на мільйони гривень: у Харкові звільнили директорку областного дитбудинку №3 (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 июня 2021 в 18:48;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Відповідне рішення ухвалили напередодні на сесії облради. Жінка обіймала цю посаду понад 20 років — від дня відкриття закладу. І за цей час суперечки щодо її діяльності виникали неодноразово".