• Пт 03.05.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.53
  • EUR 42.31

«Я бачив, як люди почали падати, як загинули люди»: подробиці обстрілу Харкова (відео)

Происшествия   
«Я бачив, як люди почали падати, як загинули люди»: подробиці обстрілу Харкова (відео)

Зранку 20 липня російські окупанти вчергове обстріляли Салтівку. За підрахунками мешканців мікрорайону, куди вдарили снаряди російського «Урагана», — це вже п’ятий значний обстріл того самого місця.

Але цього разу він спричинив жертви: 3 людини загинули на місці, серед них 13-річний хлопчик. Подробиці – в сюжеті МГ «Об’єктив”.

Київський район Харкова, Салтівка. Зранку місцеві мешканці вкотре з початку вторгнення здригнулися від вибуху.

Раїса, мешканка Салтівки

Гуркіт був із цього боку, сильний. У мене аж двері в туалеті відчинилися, такий вихід був.

Валентина зранку розмовляла з донькою телефоном і готувала їжу. Вибухи на Салтівці, каже жінка, чути регулярно, але звикнути до цього неможливо.

Валентина, мешканка Салтівки

Думаю, приготую поїсти. І в цей час такий вибух пролунав просто. Я впустила все. Ми живемо якраз у крайньому під’їзді. Усе затремтіло, будинок затремтів, стекла останні в мене висипалися.

Потім до квартири Валентини та її чоловіка прибіг знайомий, який цього ранку проходив неподалік зупинки громадського транспорту. І розповів, що він побачив.

Валентина, мешканка Салтівки

Він прийшов і каже: я бачив, як люди почали падати, як загинули люди. Я просто впав, йшов дорогою і впав. У мене теж все затремтіло.

Згодом жителі Салтівки вийшли на вулицю й побачили тіла людей — на зупинці громадського транспорту.

Артем Листопад, кореспондент 

Позаду мене — місце прильоту снаряду. Це буквально в 10 метрах від зупинки громадського транспорту. На жаль, люди, які там знаходились, загинули. І, попередньо, забрав їхні життя російський «Ураган».

Обстріл не змогли пережити троє людей, серед них — 13-річний хлопчик. Його сестру, якій 15 років, відвезли до лікарні з пораненням — вона в тяжкому стані. Також ушпиталили пенсіонерку, вона отримала травми середнього ступеня тяжкості. На місці гибелі харків’ян — багато крові та фрагмент тіла. Правоохоронці та вибухотехніки обстежують периметр.

Читайте також: У ХОВА повідомили про стан постраждалих від обстрілів 20 липня на Харківщині

Олена Баранник, речниця ГУ Нацполіції в Харківській області 

Усі ці злочини — вони фіксуються поліцією, кожного дня 24/7. І всі ці матеріали готуються для того, щоб бути переданими для міжнародних судів.

Вибух розтрощив приміщення біля зупинки громадського транспорту. У сусідніх спорудах повилітали вікна. А щодо житлових будинків, що поруч, — у частині з них скло було вибите й раніше, адже цей район, як зазначають місцеві, дуже небезпечний.

Валентина, мешканка Салтівки

У мене бабуся померла від вибухів. Злякалася сильно, забрали до лікарні та у травні ми поховали бабусю. І чоловік у мене хворий. Дуже важко та дуже страшно. Дуже небезпечний район. Це п’ятий приліт. У мене, можна подивитися, немає вже жодного скла.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: ««Я бачив, як люди почали падати, як загинули люди»: подробиці обстрілу Харкова (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 20 июля 2022 в 17:26;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Зранку 20 липня російські окупанти вчергове обстріляли Салтівку. За підрахунками мешканців мікрорайону, куди вдарили снаряди російського «Урагана», — це вже п’ятий значний обстріл того самого місця".