• Ср 24.04.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 39.59
  • EUR 42.26

Один пережив окупацію, інший – втратив бізнес: історія напарників-комунальників з Харкова (відео)

Общество   
Один пережив окупацію, інший – втратив бізнес: історія напарників-комунальників з Харкова (відео)

Харків’яни звикли, що вони завжди працюють – вдень, вночі, під обстрілами. Здається, що харківські комунальники абсолютно не піддаються впливу війни та нічого не бояться.

Чи так це? Свої історії відчайдушні комунальники, які під обстрілами вивозять сміття з П’ятихаток, розповіли кореспондентам МГ «Об’єктив”.

Сьома ранку. Комунальний сміттєвоз рухається на північ Харкова. Так починається робочий день Володимира. Щодня він водить вантажівку та збирає побутові відходи в різних районах Харкова.

Війна застала чоловіка також на робочому місці — зранку 24 лютого він вже курсував маршрутом.

Володимир, водій сміттєвоза

Делали первую въездку на Дергачи и началась бомбежка. Приехал в гараж, машину поставил, и поехали домой в Циркуны. А потом пришли оккупанты.

У захоплених Циркунах Володимир проживав із дружиною до початку травня. Окупанти не дозволяли виїхати до Харкова, зазначає чоловік. Їли спечений на вогнищі хліб та все, що залишилося в погребі. З окупантами не спілкувався, допоки не довелося просити у них дозволу поховати застреленого сусіда.

Володимир, водій сміттєвоза 

Они застрелили просто. Ходили «ЛНРовцы», «ДНРовцы» ночью и стреляли по окнам. Как-то его зацепили. Где-то 4-5 пуль было. Тогда с ними общались, как бы похоронить. Без их ведома нельзя было хоронить.

Від обстрілів ховалися у підвалах, продовжує чоловік. Російські снаряди падали поблизу будинку — вибухи розтрощили гараж та автомобіль Володимира. Значних пошкоджень зазнав і дім подружжя, тому після звільнення села від російських загарбників Володимир із дружиною виїхали до знайомих у Люботин.

Разом зі Володимиром працює його напарник і тезка. Росія також залишила свій відбиток на його особистому житті. До вторгнення Володимир був підприємцем — мав власну пасіку в нині окупованому Вовчанську — сотню вуликів.

Дивіться в сюжеті МГ «Об’єктив»: «Сиділи на сходах кав’ярні з рушницею»: як команда волонтерів годує захисників Харківщини (відео)

Володимир, вантажник сміттєвоза

Нужно искать моменты в этой жизни и как-то не существовать, а выживать. Но на данный момент это очень тяжело. Как говорят, глупый только не боится. На самом деле страшно, а работать то надо.

У перші тижні війни П’ятихатки обслуговували на 20%, каже заступник директора «Комплексу з вивозу побутових відходів». Згодом інтенсивність обстрілів зменшилась, тепер комунальники мають змогу вивозити сміття зі всіх контейнерів.

Артем Семикопенко, заступник директора КП «КВПВ» 

Те, що складовано, й те, що ми можемо погрузити, завантажити у сміттєвоз — ми забираємо, вантажники все грузять до сміттєвоза. Те, що великогабаритне сміття, — те складується в спеціальні контейнери-човники, об’ємом 8 кубічних метрів і вивозиться іншим спеціалізованим транспортом.

Нині у багатоквартирних будинках у цьому районі міста проживають одиниці. Усі, хто хотів і мав змогу, виїхали зі своїх квартир. Коли сюди повернеться нормальне життя – прогнозувати важко. Район і досі обстрілюють.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «Один пережив окупацію, інший – втратив бізнес: історія напарників-комунальників з Харкова (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 27 июля 2022 в 20:03;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Харків’яни звикли, що вони завжди працюють – вдень, вночі, під обстрілами. Здається, що харківські комунальники абсолютно не піддаються впливу війни та нічого не бояться".