• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Прибирання під обстрілами: історія харківських комунальників (відео)

Общество   
Прибирання під обстрілами: історія харківських комунальників (відео)

Комунальники Харкова, які не припиняли працювати весь час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, точно колись увійдуть у легенди.

Але це колись. Зараз вони продовжують працювати та розповідають, як змогли втримати місто чистим навіть у дні, коли над ним кружляли російські літаки. Історія таких «щоденних героїв», які вивозять сміття з ХТЗ та «Горизонту», — в сюжеті МГ «Об’єктив”.

В первую-вторую неделю войны. Мы уже заканчивали район убирать, и тогда начали обстреливать ХТЗ.

Владислав Помеляйко згадує перші робочі тижні після початку вторгнення. Він працює вантажником сміттєвоза на одному підприємстві зі своїм батьком. Тоді, каже Владислав, прибирали район ХТЗ, аж раптом потрапили під обстріл.

Владислав Помеляйко, вантажник сміттєвоза КП «Комплекс з вивозу побутових відходів»

Начали обстреливать — то ли из «Градов», не знаю из чего. Провода на переезде оборвались, мы с грузчиком вылезли, чтобы их поправить. И только начинаем залазить в машину — прямо перед нами, в метрах 100, ракета в дом попадает. Было громко, страшно. Быстро начали уезжать, повернули на Мира, там дерево упало, перегородило путь. Мы начали разворачиваться, через дворы выехали.

Після пережитого стресу парубок роботу не кинув — продовжив працювати. Нині комунальники знову прибирають на ХТЗ, але у порівнянні з березнем, кажуть, тут взагалі повний спокій. Хоча, як й інші райони міста, він і досі регулярно піддається обстрілам.

Дивіться також у сюжеті МГ «Об’єктив»: Один пережив окупацію, інший – втратив бізнес: історія напарників-комунальників з Харкова (відео)

Олексій Репринцев, водій сміттєвоза КП «Комплекс з вивозу побутових відходів»

Первые дни войны, дня три мы не ездили, а потом начали сюда ездить. Каждый день мы здесь, без выходных справлялись здесь. Поначалу было очень сложно, и убегали мы отсюда, разное было, обстрелы были.

Нині місцеві потрохи повертаються додому, тож комунальникам вистачає роботи. Люди називають пережите справжнім жахом.

Валентина, місцева мешканка 

Реальная ситуация была, конечно, ужасная. Тут у нас сильно пострадали многие дома. И состояние было просто жуть, когда у тебя тут рядом разрывается, у тебя стена трусится и вылетает все.

Для цього маршруту комунальники виділили свій найпотужніший сміттєвоз – тривісний Ford, вантажопідйомністю 12,6 тони. Кажуть, завдяки саме такій техніці вдалося виконати великий обсяг робіт у Індустрімальному районі Харкова. Тільки з мікрорайону «Сонячний» у липні вивезли понад півтори тисячі кубометрів побутових відходів.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Прибирання під обстрілами: історія харківських комунальників (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 9 августа 2022 в 17:59;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Комунальники Харкова, які не припиняли працювати весь час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, точно колись увійдуть у легенди".