• Пт 03.05.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.53
  • EUR 42.31

Харків’яни десятками беруть під опіку безпритульних тварин (відео)

Общество   
Харків’яни десятками беруть під опіку безпритульних тварин (відео)

З початком повномасштабного вторгнення РФ Харків став містом безпритульних котів і собак. Багато тварин на вулицю вигнали господарі, полишаючи місто.

Тепер ними опікуються ті харків’яни, які залишилися жити під обстрілами – навіть у найбільш небезпечних районах. Про традиції годування котів у Індустріальному районі, добрих людей зі Слободського та тих, хто допомагає діставати корм для пухнастих – у сюжеті МГ «Об’єктив».

Їжа та вода — і буде котам щастя. Щоденно місцеві жителі Індустріального району проводять час із тваринами, збираються надвечір і годують чотирилапих товаришів. Хтось таку традицію завів ще до повномасштабної  війни, а дехто підключився після, коли помітив, що кількість безпритульних тварин почала збільшуватися.

Інна, мешканка Індустріального району 

У нас много кошек, котов брошенных, где-то в районе 40 — 50 штук, это я не считаю домашних. Многие — те, что побросали, они поумирали. Бомбежка, голод, холодно тогда было, мы многих похоронили.

Рятують безпритульних тварин і в інших районах Харкова. Кажуть, війна поділила людей на дві категорії. Перші — кидають колись улюблених собак і котів напризволяще, щоб виїхати з міста було легше. А другі навпаки — рятують чотирилапих: годують їх, а деяких, за можливості, забирають додому.

Надія, мешканка Слобідського району 

Вот эти, которых я хожу, все время кормлю, я как на работу хожу — утром и вечером. У меня там порядка десяти котов. Коты, в общем-то, полудикие. Есть брошенные коты, тоже приходится кормить. Различий не делаю, естественно, потому что все хотят кушать.

З кормом допомагають волонтери: привозять їжу безпосередньо на місця чи до притулків, звідки її роздають охочим.

Читайте також: Лишилася жити в підвалі на Північній Салтівці, щоб врятувати покинутих сусідами котів (відео)

Нещодавно кормом поділилися в комунальному Центрі поводження з тваринами. Містянам роздавали пакунки по три кілограми, усього віддали 300 кілограмів сухого котячого корму. Таке дійство обіцяють проводити регулярно.

Ольга Голубєва, речниця КП “Центр поводження з тваринами”

Притулок може поділитися гуманітарним кормом, який ми отримуємо від благодійних фондів, від меценатів, від просто небайдужих людей. Брали корм лише для потреб безхатніх тварин або тих тварин, яких з якихось причин залишили у місті господарі, й тепер вони їх підгодовують. Цифри бували різні: хтось підгодовує 10 котів, хтось підгодовує 8 котів. Є навіть жіночка, у якої під опікою перебувають 42 кота.

Гірша ситуація у віддалених від міста районах, наприклад селі Циркуни. Звідти волонтери вже евакуювали велику кількість тварин. Але є проблеми з кормом для тих чотирилапих, яких залишили вдома господарі. Туди возять їжу великими партіями, щоб забезпечити нею тварин на максимально великий проміжок часу.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «Харків’яни десятками беруть під опіку безпритульних тварин (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 31 августа 2022 в 20:37;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "З початком повномасштабного вторгнення РФ Харків став містом безпритульних котів і собак. Багато тварин на вулицю вигнали господарі, полишаючи місто".