• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

«У нас не було сумнівів, чим займатися»: волонтери в Харкові щодня годують 1000 людей (відео)

Общество   
«У нас не було сумнівів, чим займатися»: волонтери в Харкові щодня годують 1000 людей (відео)

До війни власник одного з харківських ресторанів та його команда допомагали безхатькам і пацієнтам лікарень. А з початком повномасштабного російського вторгнення одразу визначилися, що робити.

Зараз ресторан у Індустріальному районі Харкова їхніми силами перетворився на волонтерський хаб. За їжею сюди приходять, здебільшого, місцеві мешканці. Подробиці – в сюжеті МГ «Об’єктив”.

Так виглядає робочий день волонтерки Світлани. Він починається о пів на восьму. До середини дня кухарі, а це три людини, мають приготувати їжу майже для тисячі людей.

Світлана, кухарка

Это супы: и пшеничный, и гречневый, и рисовый. Две каши мы готовим: перловка, рис, ячка. Плюс к тому, нарезочка у нас идет по возможности: яблочки, апельсины, соте готовим, овощи и капуста цветная, брокколи. Когда что, волонтеры чем нам помогают.

З початку війни один із ресторанів в Індустріальному районі Харкова перетворився на волонтерський штаб. Тут порається з півсотні людей. Тепер вони обслуговують не клієнтів, які приїхали сюди відпочити, а місцевих мешканців, які просять допомогти з їжею. Одні розносять продуктові набори та медпрепарати пішки — за адресами неподалік, інші лікують пацієнтів, які звертаються за допомогою, а дехто готує та роздає готові порції їжі.

Дивіться також у сюжеті МГ «Об’єктив»: «Сиділи на сходах кав’ярні з рушницею»: як команда волонтерів годує захисників Харківщини (відео)

Із перших днів вторгнення в одному з житлових масивів Індустріального району були проблеми з водопостачанням, каже власник ресторану Дмитро Захаров. Під його керівництвом — автомийка поряд, яка стала в нагоді.

Дмитро Захаров, власник ресторану 

Мы открыли мойку для того, чтобы людям раздавать воду, и вот с этих дней у нас начался волонтерский весь процесс. Сначала это была вода, потом добрые люди подсказали, где нам взять мясо.

Запустилися швидко, додає Дмитро. Адже команда волонтерів вже була сформована — протягом останніх чотирьох років вони вже займалися благодійністю.

Дмитро Захаров, власник ресторану  

Мы помогали бездомным, ездили в 4-ю неотложку, в 15-ю, в 25-ю. Так или иначе, мы волонтерили. Когда это все произошло — у нас даже не было никаких сомнений, чем заниматься.

Сюди приходять за їжею переважно місцеві мешканці. Тут можна зустріти не лише людей похилого віку, але й молодих мам та дітлахів, які бавляться, поки дорослі відстоюють чергу за своєю порцією їжі.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: ««У нас не було сумнівів, чим займатися»: волонтери в Харкові щодня годують 1000 людей (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 5 августа 2022 в 19:10;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "До війни власник одного з харківських ресторанів та його команда допомагали безхатькам і пацієнтам лікарень. А з початком повномасштабного російського вторгнення одразу визначилися, що робити".