• Ср 24.04.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.59
  • EUR 42.26

Відправила чоловіка з дитиною до іншого міста й 1,5 місяці жила у волонтерському штабі в Харкові (відео)

Общество   
Відправила чоловіка з дитиною до іншого міста й 1,5 місяці жила у волонтерському штабі в Харкові (відео)

У сюжеті МГ «Об’єктив» – історії волонтерів «4.5.0. Харків». Наразі організація об’єднує близько 170 небайдужих харків’ян найрізноманітніших професій.

Я собираю заказы на детское питание. Очень много в Харькове осталось деток, также которые возвращаются, у которых взорваны квартиры.

Щодня Ірина порається на складі з дитячім харчуванням та засобами гігієни — розкладає їх у пакунки, які потім волонтери розвозять за адресами по Харкову та області. Так, власне, виглядає волонтерський штаб. Ще 24 лютого власник ресторану Євгеній Піщулін разом із Іриною Козаченко вирішив готувати їжу для українських військових на блокпостах, оскільки у підпорядкуванні було приміщення та продукти.

Євгеній Піщулін, співзасновник волонтерської організації «4.5.0. Харків»

Если мы в первые дни готовили 2 тысячи порций, то  сейчас уже 12-15 тысяч ежедневно. Поначалу собирали со всего города от небезразличных людей — кто чем может помочь. Кто крупами помогал, кто медикаментами, кто консервами.

Ірина заради доброї справи пожертвувала особистим життям. Жінка, як і частина волонтерів, проживала у штабі перші місяці війни.

Ірина Козаченко, співзасновниця волонтерської організації «4.5.0. Харків»

С первого дня начала уже волонтерить, а ребенка с мужем отправила в другой город и осталась здесь, на штабе. В штабе я жила месяца полтора точно, не выходя отсюда вообще.

Так зародився новий волонтерський рух, який нині нараховує близько 170 людей, що пришли допомагати іншим. Про свої потреби люди повідомляють на гарячу лінію.

Если привезут, я обязательно передам, хорошо? Не переживайте.

Замовлення частини із них виконують на кухні — тут пораються кухарі харківських ресторанів.

Максим, шеф-кухар

Коллектив кухни — порядка 30 человек. Комплекс — у нас супы: суп куриный, борщ. Каша гречневая, рис, булгур. Все питательное, все вкусное. И мясо — свинина, курица, рыба. Бывают разные ситуации, когда произошло «что-то» и у нас в день бывает много заказов, но мы справляемся. Пока что не было, чтобы не справлялись.

Потім ці гарячі обіди, як й інші продукти та ліки, грузять до автівок та розвозять по районам Харкова та області, де волонтери мають змогу пересуватися. Нерідко їхні автівки дірявили осколки від снарядів, деякі водії отримували травми.

Ірина Козаченко, співзасновниця волонтерської організації «4.5.0. Харків»

Он с беременной женой ездил, потому что она не соглашалась его оставлять одного, и они попали под обстрел, его контузило, а она полностью была в стекле.

Кожен із волонтерів до війни займався своєю справою, тож тут можна побачити роботу людей абсолютно різних професій.

Євгеній Піщулін, співзасновник волонтерської організації  «4.5.0. Харків»

Есть и коммерческий директор крупной компании, бывшие владельцы супермаркетов, магазинов, у кого-то был собственный бизнес. Кто-то занимался мебелью.

Волонтери кажуть, що зупинять свою роботу лише коли в Україні все буде 4.5.0. — як і у назві їхньої організації, що на військовому сленгу означає «Все спокійно».

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Відправила чоловіка з дитиною до іншого міста й 1,5 місяці жила у волонтерському штабі в Харкові (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 22 июня 2022 в 20:46;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У сюжеті МГ «Об’єктив» – історії волонтерів «4.5.0. Харків». Наразі організація об’єднує близько 170 небайдужих харків’ян найрізноманітніших професій".