• Вт 19.03.2024
  • Харьков  +5°С
  • USD 38.97
  • EUR 42.45

«Що взагалі відбувається? Я знову про справу Зайцевої-Дронова», — Facebook

«Що взагалі відбувається? Я знову про справу Зайцевої-Дронова», — Facebook

Cлідче управління поліції закрило кримінальне провадження по технічних експертах науково-дослідного інституту судових експертиз імені Бокаріуса, які проводили дослідження по справі Зайцевої-Дронова. Про це в Facebook написала журналістка Тетяна Доцяк.

Що взагалі відбувається? Я знову про справу Зайцевої-Дронова.Cлідче управління поліції закрило кримінальне провадження…

Tetyana Dotsyak 发布于 2019年6月4日周二

По тих експертах, які не змогли вирахувати швидкість Лексусу Зайцевої, хоча в них було відео з камер спостереження і інформація з блоку управління її авто. А саме швидкість є важливою, аби встановити чи могла Зайцева загальмувати до світлофора. Адже ґрунтуючись на своїх «висновках» харківські експерти сказали, що не могла, а значить, і не мала можливості уникнути зіткнення з авто Дронова і, відповідно, великої кількості постраждалих та загиблих. Таким чином, перекладаючи провину на Дронова. Дніпровські експерти, нагадаю, дійшли інших висновків, і швидкість вирахували, і встановили, що, якби Зайцева загальмувала, то зупинилася б як раз біля світлофора.

Це ті експерти, що не вирахували межі перехрестя, малювали авто Дронова то на межі перехрестя, то перед нею, на модельках авто показували де стояв Дронов на Фольксвагені. На модельках авто у 21 столітті. Це ті експерти, які допустили помилки в експертизі, і вказали, що Дронов стартував на жовтий, а виїхав на перехрестя на червоний.

Всі пам`ятають як адвокат Дронова Сергій Перепелиця звернувся до поліції з вимогою відкрити кримінальне провадження за статтею «введення в оману суду або неправдиві висновки експерта», його звернення скерували дільничному, і навіть не відкрили провадження. Потім адвокат Дронова через суд добився відкриття провадження, але слідчі холодногірської поліції її закрили за три тижні після відкриття. Три тижні! Потім прокурор тріумфально скасував постанову про закриття кримінального провадження.

Це сталося 17 травня, і це шокувало — прокурор хоче поновити слідство? Невже? Справу скеровують у слідче управління Головного управління Нацполіції Харківської області, і от вам: вже 27 травня слідче управління справу закриває! У справі більше 10 томів, їх просто прочитати треба більше часу, я вже не кажу про такі речі, як слідчі дії, допит експертів. 10 днів! Всього 10 днів в такій складній справі.

А це значить, що експерти можуть малювати що завгодно, писати будь-які висновки, і ми не зможемо піддати сумніву їхні дослідження, і не приведи Боже, побачити в них ознаки злочину, бо експерти «попереджались про кримінальну відповідальність» і «на свій розсуд обирають методики», і вони апріорі вірні.

Я не пам`ятаю, і адвокати, в яких я питала, не пам`ятають випадків, коли б експертів притягали до відповідальності. Бо тоді зруйнується вся схема і притягати доведеться цілий ланцюжок зацікавлених.

Прокурори і слідчі могли б у цій справі показати свою неупередженість, на власному прикладі довести, що реформа працює. Але все як завжди.

Адвокат Дронова оскаржуватиме закриття справи у суді. Слідкуємо.

Популярно

Вы читали новость: ««Що взагалі відбувається? Я знову про справу Зайцевої-Дронова», — Facebook»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 5 июня 2019 в 14:12;
  • Корреспондент в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Cлідче управління поліції закрило кримінальне провадження по технічних експертах науково-дослідного інституту судових експертиз імені Бокаріуса, які проводили дослідження по справі Зайцевої-Дронова. ".