• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +19°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

З Харкова до армії поїхали перші 60 строковиків осіннього призову (відео)

Общество   
З Харкова до армії поїхали перші 60 строковиків осіннього призову (відео)

Це перша відправка осіннього призову. Всього українську армію поповнять 1550 мешканців області.

Осіння призовна кампанія розпочалася 1 жовтня і триватиме до 31 тридцять першого грудня. З Харківщини українську армію поповнять 1550 чоловіків віком від 20 до 27 років. Мати призовника Івана Лісковського Світлана розповідає: син сам виявив бажання служити. Жінка радила почекати, але хлопець наполіг на своєму рішенні.

 

Світлана Лісковська, мати призовника:

Я не хочу прятаться: я — мужчина. Может, как-то без приписного, как мама наслушалась. Может, немножко пронесет, может, немножко позже. Нет, мама!  Я пойду. И пошел. И буквально за 4 дня он уже здесь.

Світлана каже, що переживає за сина, але обіцяє підтримувати у будь-якій ситуації.

Світлана Лісковська, мати призовника:

20 лет я его воспитывала, чтобы гордилась я, гордилась его девушка, гордилась страна. Я знаю, что он у меня способен на подвиги.

Своє майбутнє Іван пов’язує з армією. Дівчина призовника найбільше хвилюється через можливу відсутність зв’язку. І запевняє: чекати буде стільки, скільки знадобиться. Іван спостерігає за бійцями Нацгвардії, які демонструють на плацу прийоми рукопашного бою. Призовник каже: і самому захотілося навчитись так битися.

Іван Лісковський, призовник:

Дух боевой поднялся. Очень патриотично, все так слаженно, четко, грамотно. Очень интересное мероприятие. В армию всем, конечно, идти советую. Отстаивать свои права нужно и словом, и силой. То есть это всегда понадобится: защитить девушку, маму, защитить страну, защитить товарища.

Церемонія відправки пройшла традиційно: з оркестром і благословенням священика. Як підкреслюють в обласному військкоматі, головна особливість цього осіннього призову в тому, що він триватиме на місяць довше торішнього.

Олександр Томашевський, заступник Харківського обласного військового комісара:

Планове завдання для Харківської області і міста Харкова — 1550 призовників ми повинні направити до Збройних сил та інших військових формувань. Збільшені терміни призовної компанії згідно з указом президента на грудень місяць. Наголошую всім: це резервний місяць. Ми працюємо поки що до кінця листопада. По дальшому будуть вказівки і будемо далі працювати.

Шістдесят призовників потраплять до різних військових частин по Україні. Служити будуть у Збройних силах, Нацгвардіїї та Державній службі транспорту. До зони проведення Операції об’єднаних сил строковиків не відправляють.

Автор: Олена Верекомська
Популярно

Вы читали новость: «З Харкова до армії поїхали перші 60 строковиків осіннього призову (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 10 октября 2018 в 18:28;
  • Корреспондент Олена Верекомська в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Заплановано поповнити армію 1550-ма мешканцями Харківщини".