• Вт 19.03.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 38.97
  • EUR 42.45

У Харкові відбудеться благодійний концерт «Класична феєрія» (відео)

Общество   
У Харкові відбудеться благодійний концерт «Класична феєрія» (відео)

Мета заходу — зібрати гроші на придбання принтера Брайля для дітей із вадами зору.

Учбово-виховний комплекс імені Короленко заклад для дітей із вадами зору. Він існує понад 100 років. За цей час випустив багато талановитих учнів, серед яких переможниця телевізійного талант-шоу — Олена Ковтун.

На сьогоднішній день, зі 197 учнів комплексу — 120 навчаються музиці. Грають на струнних, ударних, та духових інструментах.

Миколі Олексенко — 14 років, з 4 класу грає на альті та флейті. Мріє засвоїти гітару. За його словами, в струнних інструментах йому подобається торкатись металевих струн. А ще вони мають гарне звучання.

Микола Олексенко, учень УВК ім. Короленка
Я люблю всякие игры, также ходить с родителями в походы, в лес. Собирать грибы. В общем, в свободное время я найду, чем себя занять. -Этой осенью был в лесу? -Да, был. — Собрал много грибов? -Да, прилично. Целое ведро, так скажем. 

Окрім інструментальних ансамблів, діти вивчають сольфеджіо. Олена Подгорнова — викладач цієї учбової дисципліни, також має вади зору. Жінка розповідає, що кожного дня вчить дітей зчитувати нотну грамоту зі спеціальних конспектів, написаних шрифтом Брайля. Ноти доводиться записувати самостійно. На те, щоб оформити одну пісню в 10 зошитів — потрібно більше години.

Олена Подгорнова, викладач музики УВК ім. Короленка
Дітки тільки починають вивчати брайлівські ноти і ми тренувалися в читанні з аркуша. Але дітки ще люблять писати ноти, не тільки читати. А оскільки у нас практично немає надрукованих нот, то все, що ми граємо і все, що ми співаємо, нам приходиться надиктовувати дітям.

Окрім інструментального ансамблю, учбово-виховний комплекс має свій хор. Хлопці та дівчата вивчають пісні різних жанрів — від джазових до народних.

Ангеліна Штанкевська співає та грає на фортепіано. Разом з ансамблем виступає по всій Україні. Дівчина мріє пов’язати своє життя із музикою, а ще — активно вивчає іноземні мови, найбільше їй вдається іспанська. Дівчині подобається читати українську та зарубіжну класику, улюблений письменник — Омар Хайам.

Ангеліна Штанкевська, учениця УВК ім. Короленка
У меня много любимых исполнителей, но моя любимая исполнительница — это Наргиз Закирова. А испанский исполнитель — Луис Фонси. 

21 першого грудня в ХНАТОБі відбудеться благодійний концерт за участю провідних музикантів з Німеччини, Вірменії, США, та України. Відкриватиме концерт хор учбово-виховного комплексу з піснею «Щедрик». Головна мета — зібрати кошти на принтер Брайля, який допоможе друкувати не тільки ноти, але й підручники, художню та наукову літературу.

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відбудеться благодійний концерт «Класична феєрія» (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 13 декабря 2018 в 18:31;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Мета заходу — зібрати гроші на придбання принтера Брайля для дітей із вадами зору".