• Ср 24.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.59
  • EUR 42.26

На Харківщині відбулися комплексні тактичні заняття з бійцями територіальної оборони (відео)

Общество   
На Харківщині відбулися комплексні тактичні заняття з бійцями територіальної оборони (відео)

Збори бійців територіальної оборони триватимуть до 22 грудня.

Курсанти-танкісти демонструють дії посиленого танкового взводу під час бою з умовним противником. За легендою, суперник стріляє з засідки та пошкоджує один з танків. Під прикриттям механізованих відділень підрозділи медичного та технічного забезпечення здійснюють евакуацію поранених та пошкодженої техніки з поля бою. «Обкатку» танками пройшли і бійці підрозділу територіальної оборони.

Офіцер запасу Андрій Пахучий близько року провів у зоні АТО. Чоловік розповідає, що коли почув про воєнний стан сам зателефонував до військкомату та сказав, що готовий захищати Батьківщину. Зараз офіцер відпрацьовує бойові навички разом з іншими резервістами другої черги.

Андрій Пахучий, офіцер запасу
Найважливіше було згадати забуті раніше навички та передати їх майбутнім захисникам нашої Вітчизни. Нічого не забулося, все руки пам’ятають, м’язова пам’ять працює. Це забути не можливо.

На базі навчально-тренувального комплексу інституту танкових військ НТУ «ХПІ» зібралися більш сотні військовозобов’язаних.

Юлія Бойко, кореспондентка
 Збори проходять у формі єдиного стрілецького дня у декількох куточках області. Під час них проводяться заняття з вогневої, тактико-спеціальної та медичної підготовки, а також за іншими напрямками військового навчання. 

Під керівництвом офіцерів танкового інституту бійці тероборони отримали знання — як діяти в бою, як надавати першу медичну допомогу, як діяти під час розмінування місцевості.

Обласний військовий комісар Юрій Калгушкін розповідає, що особовий склад підрозділів територіальної оборони з максимальною відповідальністю підійшов до процесу занять.

Юрій Калгушкін, обласний військовий комісар
8 грудня замість 1138 військовозобов’язаних та резервістів прийшло понад 1500. Сьогодні ж на полігонах займається близько 1800 військовозобов’язаних.

Олексій Максимов, директор Департаменту оборони, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА
Харківська область готова до будь-якого розвитку сценарію та будь-якої миті. Ця позиція мотивована патріотами, яких сьогодні, ви впевнились, дуже багато та зважена й осмислена позиція керівництва області.

Збори бійців територіальної оборони триватимуть до 22 грудня. Навчатимуться понад 3500 військових.

Автор: Юлія Бойко
Популярно

Вы читали новость: «На Харківщині відбулися комплексні тактичні заняття з бійцями територіальної оборони (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 декабря 2018 в 16:01;
  • Корреспондент Юлія Бойко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Збори бійців територіальної оборони триватимуть до 22 грудня".