• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Харківські волонтери знайшли господарів 20 собакам і кішкам з інвалідністю (відео)

Общество   
Харківські волонтери знайшли господарів 20 собакам і кішкам з інвалідністю (відео)

Волонтери харківського притулку стверджують, що тварини з обмеженими можливостями нічим не відрізняються від інших у питаннях комунікації та любові.

Інвалідність — не вирок. І це підтверджують не тільки люди, а й тварини. Вівчарку Раду збила машина, після аварії в собаки відказали задні лапи. Волонтери Служби порятунку тварин на Серповій, 4 розповідають, що найбільше Рада любить гуляти і спілкуватися з дітьми. Кілька днів на тиждень чотирилапого друга приходить провідати 12-річна дівчинка.

 Діана Чуйко, школярка

Мне кажется, что собакам, у которых нет лап, тоже нужно помогать. Вне зависимости от их недостатков. 

Співробітниця Служби порятунку тварин Олена Донець розповідає, що вигуляти собаку або поспілкуватися з кішками може кожен. Тварина, за словами волонтерки, дуже радіє, коли її забирають люди. Особливо, коли це тварина з інвалідністю.

Олена Донець, співробітниця Служби порятунку тварин 

Почала це все з собачки Асі, яку знайшли на межі життя і смерті. Волонтери наші взяли її собі додому на лікування. Лікування було важке, поетапне. Був виставлений пост у Facebook про необхідність допомоги цій тварині і дуже резонансна ситуація виявилась, тому що дуже багато людей відгукнулися. Про собачку прочитали за кордоном. В результаті її всиновила німецька сім’я.

Тепер Асю звуть Асен і в неї є свій фан-клуб. Наразі за кордоном чекають ще одного підопічного притулку — пса Діка, який потрапив під трамвай і втратив лапу.

Олена Донець, співробітниця Служби порятунку тварин

Ми віримо в те, що можливо прилаштовувати тварин з інвалідністю і на нашій рідній землі. І такі ситуації є. Собаки і коти з інвалідністю, які не мають лап, хвоста або ока, або взагалі сліпі тварини прилаштовуються і в нас, але це не така велика кількість. 

Проблема в тому, вважає волонтерка, що люди здебільшого вагаються брати тварину з інвалідністю.

Олена Донець, співробітниця Служби порятунку тварин 

Якщо ти людина, то ти напевно розумієш, що в тебе не має руки або ноги, а тварини цього не розуміють. Та кількість любові й ласки, яка йде від них. Не вагайтеся, забирайте її до себе, дзвоніть. Кожна тварина заслуговує, щоб бути всиновленою.

Волонтери знайшли господарів 20 собакам і кішкам з інвалідністю.

Автор: Олена Верекомська
Популярно

Вы читали новость: «Харківські волонтери знайшли господарів 20 собакам і кішкам з інвалідністю (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 10 января 2019 в 16:01;
  • Корреспондент Олена Верекомська в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Волонтери харківського притулку стверджують, що тварини з обмеженими можливостями нічим не відрізняються від інших у питаннях комунікації та любові".