• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.59
  • EUR 42.26

Представник африканського континенту дебютував у волейбольній збірній Харківщини (відео)

Общество   
Представник африканського континенту дебютував у волейбольній збірній Харківщини (відео)

Волейбольна «Збірна Харківської області – Юракадемія» зіграла перший у новому році домашній тур у суперлізі.

19-річний Ерве Марсіаль — гравець молодіжної і національної збірної Руанди. Грає на позиції діагонального. Дебютував у грі проти сумської команди «ШВСМ-СумДУ». У другій партії першого матчу на його подачі гості лише з третього разу змогли знятися з розстановки.

Ерве Марсіаль, гравець «Збірної Харківської області – Юракадемії»

Я приїхав сюди вчитись у аерокосмічному університеті, мене помітили місцеві тренери і запросили у професійну команду. Для мене це чудова можливість суміщати навчання з улюбленою грою. Намагатимуся потрапити в основний склад, адаптація не повинна тривати довго, адже в команді мене всі підтримують.

Ще один новачок команди — досвідчений Сергій Кисіль. Він грає на позиції ліберо, яку було введено у правила двадцять років тому. Тоді саме Кисіль став першим харківським гравцем-ліберо. Нині 43-річний фахівець суміщає ігрову кар’єру з тренерською.

Сергій Кисіль, гравець «Збірної Харківської області – Юракадемії»

Тяжело, потому что бывает, что совпадают соревнования детские с моими: пытаемся находить общий язык с федерацией волейбола Харьковской области. Наши дети сейчас выиграли чемпионат области в старшем возрасте, у среднего возраста будет финальная часть — пытаемся совмещать все.

У першій грі проти сумчан напружена перша партія закінчилась на користь господарів тільки у форматі «на більше-менше». Надалі харків’яни взяли два сети, не випустивши суперників за 17 очок і виграли із загальним рахунком 3:0.

Денис Зуй, головний тренер «ШВСМ-СумДУ»

По команде соперника — она играет у себя дома, не будем забывать, родные стены помогают. Хорошая силовая подача, выбили нас с приема, двухметровые ребята блоком просто не дали добить до пола.

З таким же рахунком по сетах збірна Харківської області виграла і повторну зустріч та вийшла на четверте місце, обійшовши хмельницький «Новатор». Ймовірно, що саме з цією командою харків’яни зіграють на етапі плей-офф, навіть якщо знов поміняються місцями. Питання лише в тому, хто прийматиме перші матчі.

Володимир Романцов, головний тренер «Збірної Харківської області – Юракадемії»

Иногда думаешь, что лучше: начинать дома и ехать на выезд, имея психологический запас, или поехать, а потом дома играть. Все — в головах игроков, как они к этому отнесутся. Все считают, что лучше сыграть первую игру на выезде, чтобы потом дома решать все задачи.

Наступний тур регулярного чемпіонату збірна Харківської області проведе на виїзді проти лідерів таблиці, львівських «Кажанів».

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «Представник африканського континенту дебютував у волейбольній збірній Харківщини (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 4 февраля 2019 в 16:01;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Волейбольна «Збірна Харківської області – Юракадемія» зіграла перший у новому році домашній тур у суперлізі.".