• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

У Харкові відбувся юніорський чемпіонат України з веслування на ергометрах (відео)

Общество   
У Харкові відбувся юніорський чемпіонат України з веслування на ергометрах (відео)

Це тренажери, на яких спортсмени практикуються і змагаються взимку, коли відкрита вода вкривається кригою. 

15-річна киянка Катерина Устюжаніна на три роки молодша за віковий поріг турніру. Проте її результат у жіночому веслуванні виявився найкращим — 2 км вона подолала рівно за 7 хвилин. Дається взнаки генетика: її матір Тетяна Устюжаніна — бронзова призерка Олімпійських ігор в Барселоні 1992-го року. Доньки-двійнята Катерина і Анастасія — переможниці юніорського чемпіонату Європи. У веслуванні на ергометрах Катерина покращила особистий рекорд на 7 секунд.

Катерина Устюжаніна, кандидат у майстри спорту з академічного веслування

Просто слово «надо» есть — и все. Просто для себя, себе доказать, что ты что-то можешь. Это заставляет грести. Плюс — тренерам доказать, что ты первый. Потом, когда медаль дают, у тебя много радости.

Кожний заїзд дається важко і дівчатам, і хлопцям. Після завершення ніхто не може самостійно встати.

Віталій Фіщенко, старший викладач спорту ХДВУФК №1

Это свидетельство того, что человек полностью отдался. Мозг теряет кислород, и естественно, что человек «выпадает в осадок». Мозг не получает кислорода, и он не контролирует свои действия: человек падает и теряет сознание.

Чоловіче веслування виграв киянин Андрій Марчук, який проїхав дистанцію за 6 хвилин і 12 секунд. Екран допомагає глядачам спостерігати за боротьбою у заїзді, але спортсмени на нього не дивляться: нема коли, та й головною інформацією для них є кількість гребків за хвилину і розрахунок проходження половини кілометра.

Андрій Марчук, кандидат у майстри спорту з академічного веслування

Нравится, что есть хоть какая-то возможность поддерживать гребную форму зимой. — Идти на результат, когда перед собой видишь цифры, легче? — Да, можно добавить, если есть возможность. Когда не видишь цифр, по чувству трудно ориентироваться.

Харківські веслувальники поки що високих результатів лише прагнуть. Найкращою серед місцевих дівчат у веслуванні стала учениця державного училища фізичної культури №1 Лариса Осауленко, вона виїхала з 8 хвилин. На ергометрах змагалась вдруге в житті і мала дуже яскраві емоції після фінішу.

Лариса Осауленко, учасниця чемпіонату України з веслування на ергометрах

Когда ты добиваешься своего результата, тебя аж разрывает от счастья. Какой будет результат, я не видела, просто надеялась на лучшее. — Ощущение в конце, когда встаешь и не можешь встать, с чем его можно сравнить? — С победой. Победой над собой.

На другий день дівчата бігли 2 км, хлопці — на 400 метрів більше. До першого місця у веслуванні Катерина Устюжаніна додала 14-ту позицію в бігу. З урахуванням коефіцієнту, який робить поправку на зріст і вагу, вона стала абсолютною переможницею жіночих змагань. У чоловіків за такою ж формулою кращим став В’ячеслав Суглоб з Миколаєва.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відбувся юніорський чемпіонат України з веслування на ергометрах (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 19 февраля 2019 в 15:46;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что " Це тренажери, на яких спортсмени практикуються і змагаються взимку, коли відкрита вода вкривається кригою".