• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Підвищення вартості реєстрації машини та отримання водійського посвідчення: які нововведення хочуть запровадити українські депутати (відео)

Общество   
Підвищення вартості реєстрації машини та отримання водійського посвідчення: які нововведення хочуть запровадити українські депутати (відео)

Невдовзі бажання стати водієм може більш відчутно вдарити по кишені. Законотворці пропонують підвищити вартість реєстрації машини з 600 до 1000 гривень, а також змінити вигляд водійського посвідчення та підвищити ціну документа.

 Олександр Трепетін, автоексперт
 Очень высока вероятность того, что услуги подорожают. На сегодня, 245 гривен стоит первоначальная сдача экзаменов и получение водительского удостоверения. Это и сама бланковая продукция, и услуги по приему экзаменов. Очевидно, сумма эта будет повышенна в несколько раз. Чиновники хотят увеличить почти в 10 раз. 

Строк дії посвідчення пропонують зменшити з 30 до 15 років, а для керманичів вантажівок та автобусів — до 5. Поінакшає і вигляд посвідчення. Сюди планують додати чіп та інформацією про дозволену коробку передач. У сервісних центрах кажуть: зростання вартості обумовлено інфляцією. І додають: ціни не змінювалися з 2015 року.

Тетяна Луганська, юристка регіонального сервісного центру МВС у Харківській області
 Вираховується: є коефіцієнт прожиткового мінімуму. Наприклад, якщо ми говоримо про видачу і оформлення посвідчення водія вперше — ми говоримо про коефіцієнт в 0,45 прожиткового мінімуму. На сьогоднішній день – це 1936 гривень і відповідно — 870 гривень.

Олександр Трепетін, автоексперт
 Уровень инфляции в конце-концов, с 15 года можете сами посчитать. Это да, это обоснованно на уровне инфляции поднять цены. Но так как хотят чиновники, чуть ли не 10 раз увеличить стоимость экзаменов и прочих услуг – это, конечно, не нормально. 

Майбутні водії, у свою чергу, занепокоєні. Розповідають: платити зайвого не хочуть.

Олексій, майбутній водій
Наверное, как и каждый гражданин, отношусь к такому подорожанию негативно Все-таки, это все деньги наши, которые нам приходится каким-то образом зарабатывать для того, чтобы иметь возможность сдавать экзамены. Поэтому, это каждый будет оценивать негативно. 

Марина отримала права нещодавно. Дівчина каже, добре, що встигла до подорожчання, адже і без нього все обійшлося у кругленьку суму.

Марина Щербак, водійка
Стоило 2,5 месяца я училась – 4000, оплата была поэтапная.- Входил ли в эту стоимость бензин? – Да, все сюда входило. – На какой машине вы сдавали: от автошколы, на своей, какие были альтернативы? – сначала нам предложили на ГАИ машине, но не особо получалось и я решила на своей машине на Daewoo.

Законопроєкт будуть розглядати на першому засіданні оновленої Верховної ради. Якщо його ухвалять, нововведення набудуть чинності за пів року.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Підвищення вартості реєстрації машини та отримання водійського посвідчення: які нововведення хочуть запровадити українські депутати (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 20 августа 2019 в 16:32;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что " Законотворці пропонують підвищити вартість реєстрації машини з 600 до 1000 гривень, а також змінити вигляд водійського посвідчення та підвищити ціну документа".