• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

У Харкові триває виставка «Фактор свободи» присвячена відомим українським постатям (відео)

Культура   
У Харкові триває виставка «Фактор свободи» присвячена відомим українським постатям (відео)

У Харкові до Дня захисника України відкрилася виставка під назвою «Фактор свободи». Вона присвячена відомим постатям української історії.

Марія Тахтаулова, начальниця Північно-східного відділу Українського інституту національної пам’яті
Українське козацтво на 14 жовтня завжди обирало собі нового отамана. Взагалі на Січі церква Пресвятої Богородиці була головною, ікона і церква Пресвятої Богородиці була головною на Січі. Особливою пошаною Богородиця користувалася серед Козацтва. Також 14 жовтня є символічною датою створення української повстанської армії.

Плакати із зображенням сторінок у соціальних мережах Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бендери розповідають про життєвий шлях і політичний вибір цих історичних діячів, — зазначають організатори виставки.

Марія Тахтаулова, начальниця Північно-східного відділу Українського інституту національної пам’яті
В цьому році виповнюються роковини 380 років з дня народження Мазепи, 140 — Петлюри, 110 — Бандери і 45 років могло би виповниться Василю Сліпаку. Всіх їх об’єднує певна ідея. Ідея, яку ми назвали «фактором свободи». Тобто, це той фактор, який як правило ломав сценарій, написаний десь в Кремлі, або в імперіях і робив історію України саме українською.

Юрій Лихота, голова Харківського обласного штабу національно-визвольного руху «Правий сектор»

На цій виставці показано, як позитивні риси і справи, які робили ці видатні історичні постаті, так і негативні. Тобто вона не дає нам просто такий «ура, патріотизм», а вона заставляє нас думати, порівнювати та проводити аналогію.

За словами організаторів, вони розробили інтернет-сторінки відомих постатей задля популяризації історії України серед молоді.

Дмитро Парнюк, студент

Эта выставка должна значит для нас всех очень многое. Так как это выставка, она посвящена всем людям которые для Украины внесли какой-то вклад.

 

 

У межах виставки пройшов конкурс учнівських плакатів до Дня захисника України. Олександра Михайлова навчається на другому курсі Харківського художнього училища. Дівчина разом із подругою у своїй роботі прагнули донести до людей значимість цього свята.

Олександра Михайлова, учасниця конкурсу

На плакате изображен цветок, это как бы герб нашей страны. Скорее всего, мы очень надеемся что этот цветок, цвет зеленый, это цвет спокойствия цвет мира и что придет наконец-то мир и что цветок этот расцветет и он принесет свои плоды.

 

Ігор Циганенко — учасник бойових дій на Донбасі. Проходив військову службу у складі Національної гвардії. Каже, що такі виставки дуже підтримують захисників України.

Ігор Циганенко, учасник бойових дій

Выставка рассказывает подлинную историю нашей страны. Меняет мировоззрение остальных людей, которые в принципе неосознанны, не осведомлены в нашей истории, отношении к Петлюре и Бендер. 

 

 

Побачити виставку можна до кінця жовтня у фойе одного з кінотеатрів Харкова.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові триває виставка «Фактор свободи» присвячена відомим українським постатям (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 14 октября 2019 в 17:34;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові до Дня захисника України відкрилася виставка під назвою «Фактор свободи». Вона присвячена відомим постатям української історії.".