• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

До 1 березня має бути створена стратегія розвитку медицини Харківської області, — Михайло Черняк

Общество   
До 1 березня має бути створена стратегія розвитку медицини Харківської області, — Михайло Черняк
Заступник голови ХОДА розповів медикам регіону про новації, які впроваджуватимуть у охороні здоров’я області.
9 грудня в Харкові відбулась масштабна зустріч керівництва області з керівниками медичних закладів, а також інститутів Медакадімії наук і профільних вишів. Обговорювали, в першу чергу, Медреформу, повідомили у пресс-центрі ХОДА.
Голова ХОДА Олексій Кучер запевнив, що вже найближчим часом у області створять госпітальну раду. Більш того – концепцію роботи цього органу, напрацьовану командою Харківської ОДА на чолі з профільним замом голови Михайлом Черняком, затвердили на всеукраїнському рівні. Саме харківський досвід впроваджуватимуть по всій країні.
«Госпітальна рада напрацює стратегію розвитку медицини на території області. Маємо це зробити до 1 березня, потім — захистити цю стратегію в міністерстві. Після цього розпорядженням голови ХОДА стратегія буде затверджена», — пояснив Михайло Черняк.
Він закликав усіх фахівців долучитися до розробки стратегічного документу. Також спеціаліст повідомив про перші позитивні результати у фінансуванні медицини в області, які принесла Медреформа.
«Сьогодні навіть у тих межах, у яких ми працюємо з Національною службою здоров’я України, в абсолютних цифрах ми вже отримали майже вдвічі більше грошей, ніж була субвенція з держбюджету в попередні роки. Якщо в 2018 році ми мали субвенцію більше ніж 700 млн грн по первинці, то на сьогодні (а рік ще не скінчився) вже отримали майже 1,1 млрд. Тож ми бачимо позитив», — відзначив Михайло Черняк.
Він додав, що наступного року має нарешті вирішитися болюча проблема забезпечення пацієнтів у області інсулінами та всім необхідним для проведення діалізу.
«Держава буде сплачувати за ці послуги напряму — через НСЗУ. З 2-го кварталу року ми маємо запрацювати через НСЗУ також на етапі спеціалізованої допомоги», — повідомив заступник голови ХОДА.
Він нагадав усім медикам про те, що до 12 грудня закладам області потрібно перереєструвати всі договори з НСЗУ. Щоб у подальшому не втрачати гроші.
Нагадаємо, що відкриваючи захід, Олексій Кучер відзначив, що це – «зустріч-знайомство». Він наголосив, що відкритий до спілкування та запропонував медикам звертатися до нього особисто або через підлеглих – з будь-якими питаннями щодо стану закладів та інших проблем, які виникають.
Популярно

Вы читали новость: «До 1 березня має бути створена стратегія розвитку медицини Харківської області, — Михайло Черняк»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 10 декабря 2019 в 17:22;
  • Корреспондент в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Заступник голови ХОДА розповів медикам регіону про новації, які впроваджуватимуть у охороні здоров’я області".