• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Мешканці багатоповерхівки на Салтівці потерпають через наркоманів (відео)

Общество   
Мешканці багатоповерхівки на Салтівці потерпають через наркоманів (відео)

На відео, яке розмістили в соцмережах, шістнадцятиповерхівка на Салтівському шосе. Будинок став улюбленим місцем для наркозалежних, бідкаються місцеві.

Когда у нас не работает лифт, я просто не понимаю как с собакой и ребенком можно подниматься по ступенькам. И, видимо, на нашем этаже все они собираются постоянно

Поміж шприців, голок та битих ампул від невідомих речовин намагаємось дістатися 6 поверху, де знімалося відео. Проте, моторошні знахідки не змушують на себе довго чекати.

 

Світлана Єченіна, кореспондентка

Не встигли ми дійти до другого поверху, як вже нарахували зо два десятки шприців. Ось, наприклад, цей з голкою наражає на небезпеку всіх, хто проходить повз.

 

 

Переляканих місцевих зустрічаємо також одразу. Ось ця жінка відчинила нашій знімальній групі двері під’їзду, коли ми дзвонили у домофон. А потім спустилася, аби переконатися, що ми не наркозалежні. А ось Тарас мешкає на першому поверсі. Чоловік також у відчаї.

 

Тарас, місцевий мешканець

Просто у меня дочка 13 лет и я за нее переживаю. Мало ли, кто-то это, а потом выйдет. Вот смотрите, я открываю и отсюда выходит он уже под кайфом, понимаете. Поэтому я сейчас иду в школу ее встречаю до сих пор, хоть ей и 13-ть лет. Мне говорят: а что вы до сих пор ходите? –А что мне делать? 

 

Активісти громадської організації «Хантерс-Харків», які борються з наркозалежними у місті, кажуть: чим холодніше ставатиме, тим більше небажаних сусідів буде з’являються у під’їздах багатоповерхівок.

 

Олександр Переверзев, активіст

Когда приходят холода и когда ребята зависимые наркоманы все переходят в подъезды. Переходят в подъезды потому что там тепло, там хорошо и они, соответсвенно, начинают употреблять инъекционные и не только инъекционные наркотики там.

 

За півроку роботи активісти затримали на вулицях міста більше півсотні осіб , які поширювали або купували наркотичні речовини. Про це вони доповіли і у міськраді на засіданні Координаційної ради з питань реалізації державної політики щодо попередження наркоманії. У посадовців, за їхніми словами, вже з’явилося більш чітке розуміння того, як саме треба боротися з проблемою.

 

Світлана Горбунова-Рубан, заступниця Харківського міського голови

Тобто, не просто замальовувати адреси, а паралельно з замальовуванням ще й блокувати їх в чат-боті, в телеграммі, щоб вони не працювали зовсім. 

 

 

Активісти «Хантерс-Харків» додають: для більш ефективної боротьби харків’янам не слід мовчати про сусідство із наркозалежними. Треба повідомляти про такі факти у соціальних мережах.

 

Олександр Переверзев, активіст

Мы сразу же реагируем, у нас в каждом районе есть свои активисты, которые максимально связаны с патрульной полицией. За две минуты у нас приезжает патрульная полиция.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «Мешканці багатоповерхівки на Салтівці потерпають через наркоманів (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 декабря 2019 в 15:47;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На відео, яке розмістили в соцмережах, шістнадцятиповерхівка на Салтівському шосе. Будинок став улюбленим місцем для наркозалежних, бідкаються місцеві.".