• Вт 30.04.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.5

Чи компенсують гроші за квитки: у Харкові скасували виставу з російськими акторами (відео)

Харьков   
Чи компенсують гроші за квитки: у Харкові скасували виставу з російськими акторами (відео)

Двадцятого січня у Харкові мав відбутися спектакль «Ідея фікс» за участю російських акторів Марата Башарова, Сергія Колеснікова та Лариси Удовиченко. Проте виставу було скасовано. Українські прикордонники не пустили до держави російських артистів, які прилетіли до Запоріжжя на гастролі рейсом з Варшави. Удовиченко та Колесникову відмовили у в’їзді, бо останній відвідував окупований Крим. Що стосується Башарова, то він взагалі не полетів до України, бо розумів, що його не пустять. Актор внесений до бази «Миротворець» за бізнес на півострові.

Вадим Поздняков, очільник громадської організації «Світанок»
Законна сторона каже нам про те, що людина, яка порушує право перетину державного кордону України, у плані окупованого Криму. Вона не має право заїжджати і має отримати бан на три роки. Друга – це моральна сторона. Люди, які заробляють гроші в окупованому Криму, захищають окупантів. А Марат Башаров брав участь у спільному заході з Сергієм Аксьоновим, який є окупаційною головою Криму. 

 

У ХНАТОБі розповідають: організатори вистави звернулися до керівництва театру ще рік тому, щоб орендувати залу на  півтори тисячі глядачів. Зараз просять повернути гроші, проте директор оперного віддавати їх не планує.

Олег Оріщенко, генеральний директор ХНАТОБу
Впливає, тому що ми підприємство і ми працюємо, ми повинні отримувати дохід. Якщо брати у порівнянні з 2014 роком, коли я прийшов у театр і в театрі планувалася 21 вистава не театру. У порівнянні з 14 роком у нас сьогодні навпаки. 

 

 

Квитки можна було придбати на інтернет-ресурсах. На одному з них вказано, що повернення грошей триватиме до двадцять третього січня. Шостого лютого до Харкова має приїхати ще один російських актор Віктор Логінов. У дві тисяча вісімнадцятому артист виступав в окупованому Севастополі, через що потрапив до бази «Миротворець». Активісти збираються звернутися до СБУ. Харків’яни висловлюють різні думки щодо виступу російських акторів.

Людмила, харків’янка
Это их работа. Конечно патриотизм очень много значит, особенно когда идет война с этой страной. Но им нужно жить.  – А ви на цю виставу сходили б? – Сходила б. 

 

 

 

Галина, харків’янка
Им тут делать нечего, однозначно. Та ради Бога, выступали в Крыму, пускай туда едут. Что они тут ищут у нас? Поддержки или что? Что они хотят? С Крыма и сюда к нам? 

Автор: Вікторія Яковенко
Популярно

Вы читали новость: «Чи компенсують гроші за квитки: у Харкові скасували виставу з російськими акторами (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 января 2020 в 18:26;
  • Корреспондент Вікторія Яковенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Двадцятого січня у Харкові мав відбутися спектакль «Ідея фікс» за участю російських акторів Марата Башарова, Сергія Колеснікова та Лариси Удовиченко. Проте виставу було скасовано. Українські прикордонники не пустили до держави російських артистів, які прилетіли до Запоріжжя на гастролі рейсом з Варшави.".