• Вс 05.05.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.53
  • EUR 42.31

«Дім-монстр». Чому мешканці Індустріального району так охрестили свій гуртожиток (відео)

Общество   
«Дім-монстр». Чому мешканці Індустріального району так охрестили свій гуртожиток (відео)

Мешканці гуртожитку в Індустріальному районі обурені своїм помешканням. Кажуть: вже понад 10 років приміщення потребує капітального ремонта, проте цього не відбувається.

«Ночью воруют все. Сифон сняли, прокладок нет, горячая вода перекрыта, только холодная, потому что все течет», — так описує своє помешкання Людмила Давиденко.

Людмила Іванівна починає знайомити нашу знімальну групу з умовами, в яких опинилися мешканці гуртожитку на вулиці 12 квітня. Скаржитися, окрім злодіїв, тут є на що: поли гниють, унітаз тече, а вітер дує зі всіх шпарин.

Жінка каже: за 10 років від місцевого «Жилкомсервісу» допомоги так і не дочекалися.

 

Людмила Давиденко, місцева мешканка

Ну, ЖЭК поскольку — постольку. У ЖЭКа ничего никогда нет. Мы обращались, они говорят, что сантехника у нас нет, того нет, того нет.

 

Гуртожиток розташований на першому поверсі цього будинку. Раніше він належав заводу «Електроважмаш», а років десять тому перейшов на баланс міста, розповідають люди. З того часу, додають вони, чим далі – тим все стає тільки гірше.

 

Світлана Єченіна, кореспондентка

А ось ця конструкція означає, що користуватися мийкою не можна, адже вода буде потрапляти прямісінько на підлогу. Цю проблему місцеві намагалися вирішити за допомогою скотчу та мотузки.

 

 

У гуртожитку 14 кімнат, в них мешкає близько 30 людей. Переважна більшість — діти та пенсіонери. Найстрашніше місце для всіх, нарікають місцеві, — це душ. Туди треба спускатися по дуже крутих сходах.

 

Людмила Давиденко, місцева мешканка

Нашли мы мужчину, который согласился нам сделать вот эти перила. Потому что чего я хромаю. Потому что я упала здесь на лестнице.

 

Спуститися жінка не наважується, тож екскурсію продовжує Андрій. Чоловік каже: переїхав сюди два роки тому.

«Это душ для всего первого этажа»

Приблизно двічі на рік, розповідає Андрій, душова перетворюється на найбрудніше місце в усій багатоповерхівці і більше нагадує каналізацію, адже всі нечистоти будинку стікаються саме сюди.

Андрій, місцевий мешканець
Основное все, когда забивается труба течет вот отсюда. Поднимается все что с пяти этажей вот по сюда. Потом приезжают в таких больших штанах дядьки, ныряют здесь, прочищают.

 

Людмила Давиденко, місцева мешканка

Они уже как принимают вызов говорять; « Опять этот шестой дом…» Они просто бояться уже наших вызовов. Говорят « что вы вызываете? Все не годное: трубы не годные, водопровод не годный».

 

 

Проте, попри всі незадоволення місцевих нам так і не вдалося відшукати жодного мешканця, який би показав реальні звернення до відповідних інстанцій або мерії.

 

 

Андрій, місцевий мешканець

Вы знаете, я здесь только два года. Вроде как обращаются, вроде как куда-то, что-то отправляют, но футболят просто и все.

 

У міськраді відповіли, що жодної заяви від мешканців гуртожитку не надходило, тож і про проблеми до цього дня не знали. Окрім того зауважили, що місця загального користування входять у площу квартир, тож про порядок люди мають турбуватися самі. А стосовно більш суттєвих проблем, як то несправні конструкції або проблемні труби у підвалі, слід повідомити офіційно.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: ««Дім-монстр». Чому мешканці Індустріального району так охрестили свій гуртожиток (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 25 февраля 2020 в 15:36;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Мешканці гуртожитку в Індустріальному районі обурені своїм помешканням. Кажуть: вже понад 10 років приміщення потребує капітального ремонта, проте цього не відбувається".