• Чт 18.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

«Справи Майдану»: затримано двох катів Юрія Вербицького та Ігоря Луценка

Общество   
«Справи Майдану»: затримано двох катів Юрія Вербицького та Ігоря Луценка

10 та 12 березня затримано двох підозрюваних у справі про викрадення і катування двох активістів Євромайдану, в наслідок чого один з них помер.  У разі доведення вини, їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Як повідомив сайт Національної поліції України, 10 березня оперативники Нацполіції затримали одного підозрюваного у викраденні та катуванні Ігоря Луценка та вбивстві Юрія Вербицького.

Тоді, у січні 2014 року, після катувань, Ігоря Луценка перевезли до місцевості поруч із селом Проців Бориспільського району Київської області, де «відпустили». Юрія Вербицького вивезли в лісосмугу неподалік села Гнідин Бориспільського району Київської області. 22 січня 2014 року його тіло знайшли біля дороги Гнідин-Петрівське.

Слідчі встановили, що до складу групи осіб, котра в ніч із 20 на 21 січня 2014 року викрала активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з території Олександрійської клінічної лікарні та нанесла їм тяжкі тілесні ушкодження, належав мешканець Чернігівської області, 1978 року народження. Переховуючись від правоохоронних органів, підозрюваний використовував інші анкетні дані, систематично змінював автотранспортні засоби та вдавався до інших способів конспірації. 42-річний чоловік із 2014 року перебував у міждержавному розшуку, використовував документи на інше ім’я та неодноразово перетинав державний кордон. Працівники Департаменту карного розшуку Національної поліції України та Державного бюро розслідувань за участю спецпідрозділу «КОРД» на території Дніпровського району міста Києва затримали 42-річного підозрюваного. Розшукуваного доставили до ДБР для проведення необхідних слідчих дій.

Нацполіція виклала відеозапис допиту затриманого.

Поліція не оприлюднює анкетні дані, але це зробив на своїй сторінці в Facebook постраждалий Ігор Луценко: Мисливий Сергій Анатолійович. За свідченнями Луценка, ця особа була одним із організаторів, «щось типу заступника командира групи захоплення».

12 березня суд обрав підозрюваному запобіжний захід: утримування під вартою на 60 діб.

Обрання запобіжного заходу Мисливому, підозрюваному у викраденні Вербицького та мене

Публикувахте от Igor Lutsenko в Четвъртък, 12 март 2020 г.

 

Як повідомляє сайт ДБР, другого підозрюваного по цій справі затримали 12 березня. Однак, його особу було встановлено раніше, оскільки ще 27 лютого 2020 року йому було повідомлено про підозру в участі в злочинній організації (ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України) та незаконному позбавленні волі і викраденні людини (ч. 3 ст. 146 Кримінального кодексу України).

Оскільки підозрюваний не з‘явився на виклик, було отримано дозвіл слідчого судді на його затримання, що було виконано 12 березня.

Слідством встановлено, що мешканець міста Біла Церква Київської області увійшов до злочинної групи із 9 «тітушок», організованої для викрадення та залякування активних учасників Євромайдану та незаконного перешкоджання мирним акціям протесту.

ДБР не повідомляє імені та прізвища затриманого, його ім’я наразі не відомо.

Як повідомлялося раніше, Державне бюро розслідувань продовжує займатися справами Майдану.

 

 

 

Автор: Вікторія Березка
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: ««Справи Майдану»: затримано двох катів Юрія Вербицького та Ігоря Луценка»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 12 марта 2020 в 20:01;
  • Корреспондент Вікторія Березка в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "10 та 12 березня затримано двох підозрюваних у справі про викрадення і катування двох активістів Євромайдану, в наслідок чого один з них помер. У разі доведення вини, їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.".